"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 725 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 9/02/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Мнозинството узакони продажбата на гласове


Няма да има наказания за продажбите и купуването на гласове по време на избори, ако нарушителите си признаят доброволно вината. Това решиха вчера народните избраници от управляващото мнозинство като приеха на второ четене промени в Наказателния кодекс. Досега за това престъпление се предвиждаше лишаване от свобода до една година или пробация. Наказателната отговорност отпада и за този, който предложи или даде на друг имотна облага с цел да го склони да упражни избирателното си право в полза на определен кандидат, ако доброволно съобщи на органите на властта за извършеното престъпление. В момента деянието се наказва с лишаване от свобода до три години или с пробация.


У нас
· Митко Димитров: Управляващите харизаха още пари на концесионера на „Тракия“
· Гагаузов замаза скандала с корупцията в пътния фонд

По света
· Скандал в Англия заради британски духовник, поискал мюсюлмански закони
· Путин: С диктата на олигасите в Русия е приключено

Коментари
· Поставихме рекорд по неуважение към българските институции

Икономика
· E.on оставя Варна на тъмно, елтехниците напускат масово
Отец Боян Саръев: Ако ислямът влезе в училище ни чака ново потурчване

- Отец Саръев, към Вашия храм има училище по вероучение, с какво въвеждането в православието влияе върху света на децата, прави ли ги по-добри или само по-различни?
- Сам Господ Иисус Христос казва - не пречете на децата да дойдат при мене. Това, че ние ще насочим децата към Бога и ще им осигурим едно задълбочено изучаване на божието слово и божиите заповеди, е като да ги пуснем да ходят при Него. В човешката душа, колкото и богата да изглежда,  има едно празно пространство, което не може да бъде запълнено с нищо, освен и само от Бога. Това място е отредено да бъде за вярата в Бога и познанията за Него. Ето така, с вероучението, децата могат да опознаят Бога и душите им да не останат празни. Защото в природата няма празно пространство, ако не с вяра, ще бъде запълнено с различни пагубни страсти - наркомания, проституция, престъпност, всичко което излиза от дълбините на човешката душа.