"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 726 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 11/02/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Бургас дава пример на България с референдума


Радостен съм да видя толкова много бургазлии, развели знамена и плакати в такъв студен ден и обявили се против безумната идея да се строи петролопроводът "Бургас - Александруполис", заяви председателят на общинския съвет в Бургас националистът Валери Симеонов. Той откри протестния митинг в морския град и заяви пред своите съграждани, че е горд, че идеята на АТАКА за референдум за строителството на петролопровода се прие и допитването до народа вече е насрочено за 17 февруари т.г. Стотици граждани вчера изразиха своя протест срещу договора за тръбата, който правителството вече подписа. На митинга дойдоха представители от почти всички опозиционни партии в града - ГЕРБ, СДС, ДСБ и др."Не можем да очакваме нищо друго освен разсипване на екологията, унищожаване на туризма и просперитета не само за нас, но и за нашите деца. Тук съм като председател на Общинския съвет в Бургас, който е, бих казал, най-демократичният съвет и гласува без нито един глас против решението за провеждането на най-демократичната проява в нашето общество - референдума", заяви от трибуната националистът Валери Симеонов. Бъдете единни, категорични и непоколебими на 17 февруари и заявете вашето твърдо "не", което да отекне на жълтите павета и на белите колони на Министерски съвет и на Народното събрание. Кажете "не" и го кажете така, че да дадете пример на всички останали български градове и общини, като им покажете, че България започва от Бургас", каза в словото си председателят на Общинския съвет Валери Симеонов. Депутатът от АТАКА Тодор Батилов каза, че една от главните цели на референдума за


У нас
· Волен Сидеров: Гангстерите на Тачи ще посегнат и на Македония
· Волен Сидеров: Вотът трябва да бъде комбиниран с протести

По света
· Барак Обама с хеттрик, Хакаби победи Маккейн
· Русия: Независимо Косово отваря кутията на Пандора

Коментари
· Народът ще плаща и за голфа на елита

Икономика
· Вдигат здравните вноски, монополът на касата остава
Проф. Христо Мермерски: Вината за скъпия хляб е на Емел Етем
Има поне седем причини Нихат Кабил да бъде уволнен за корупция

- Проф. Мермерски, преди седмица Нихат Кабил поиска архитект Янев да му се извини публично за думите си: "корупцията в Министерство на земеделието е кошмарна." И му даде срок от седмица, не докаже ли твърденията си, щял да го съди. Как ще коментирате?
- Преди да говорим за корупцията във властта, искам да ви кажа, че огромният спад на държавността у нас се дължи на ниския  професионализъм.  Всеки министър трябва да отговаря на 4 условия: да е перфектен професионалист, да има висока обща култура, международен опит и да знае езика, на който преговаря. Ако едно от тези неща ги няма, смятайте, че той не става за поста. Да вземем Нихат Кабил. Като министър основната му задача не е да ръководи земеделието, той има 5 заместници, а да поддържа контакти с Европейския съюз. Като те поканят на работен обяд, трябва да говориш на четири очи, без преводач и тогава решаваш проблемите си. А какво се получава? Връща се Кабил от ЕС и съобщава: европейските експерти са некомпетентни. Ако аз бях министър председател, веднага щях да го уволня. Сега за корупцията и извиненията.