"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 730 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 15/02/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

АТАКА: Управляващите лапат като за последно


 Срамно и обидно е, че въпросът за поредната голяма кражба в България се решава при дебат между 38-40 народни представители, колкото има в залата в момента, заяви вчера от парламентарната трибуна зам.-председателят на ПГ на АТАКА Павел Шопов по повод на приватизацията на болничните заведения и промените в законодателната база за това.
Държавното имущество на България се превърна в каца с мед и всички бъркат в нея, за да лапат. Днес се очертават контурите на нов заговор от всички партии, освен АТАКА, тук в българското 40-то НС, за новата голяма кражба. Тази кражба започна от 36-тото НС във вид на масова приватизация, мина през 37-мото, 38-мото и 39-тото НС и 3 000 български предприятия бяха ликвидирани. И сега вече брашненият чувал се доизтупва с тази промяна в закона, категорични са депутатите от АТАКА.У нас
· Опозицията: Властта урони престижа на България
· Бургазлии освиркаха чиновник на Станишев за "Бургас - Александруполис"

По света
· Путин: Работих като роб, но съм готов да продължа
· Сърбия обяви независимостта на Косово за незаконна

Коментари
· Кабинетът предложи суверенитета на България като дар на Вашингтон

Икономика
· Шок с цената на тока ни готви енергийният холдинг
Д-р Лъчезар Иванов, независим депутат, представляващ ГЕРБ в НС: Вотът за корупцията обедини опозицията
Колегите от всички партии извън властта разбраха, че разделението им обслужва единствено и само управляващата коалиция

-Г-н Иванов, опозицията в парламента внесе вот на недоверие към правителството. Вие представлявате най-голямата извънпарламентарна опозиционна партия, защо подкрепяте този вот?
-Подкрепяме вота, защото това корумпирано правителство нанася тежки вреди на българските граждани, на българския бизнес и уронва авторитета на държавата ни като член на ЕС.  Кабинетът на Станишев се компрометира пред българския народ като безпринципно и алчно дружество, събрано по интереси за усвояване на европейски фондове, които да използва за лично облагодетелстване. Това интересчийство е единственото, което сплотява тройната коалиция. В обществото вече има коренна промяна на политическите настроения, на политическите реалности и очакванията на хората са час по-скоро този кабинет да си отиде. Пословични са случаите, в които представители на ДПС в Министерството на бедствията и авариите направиха крупни далавери. В това министерство за кратко време потънаха милиони левове, предназначени за пострадалите от природните стихии и бедствия българи. В сферата на земеделието и  горите пълновластни господари са пак емисарите на ДПС, които изсичат и разпродават българските гори поголовно.