"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 731 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 16/02/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

АТАКА: ДПС движи корупцията в комисията по хазарта


Корупция на много високо ниво има в комисията по хазарта и тя е дирижирана от ДПС. Това стана ясно вчера от изказването на депутата от АТАКА Деница Гаджева по време на парламентарния контрол в НС.
Вече две години финансовият министър Пламен Орешарски отлага назначаването на председател на комисията, а длъжността се изпълнява от Димитър Терзиев. Името на Терзиев беше замесено в скандал с издаването на разрешение за хазартна дейност на турското казино "Принцес" в хотел Родина, въпреки че според доклад на ГДБОП, парите на собственика на "Принцес" Суди Озкан са с неясен произход. Същият Озкан, който е и главен спонсор на ДПС, е съден, забележете в Турция за пране на пари, а ние тук в България му даваме разрешения за хазартна дейност, разкри Деница Гаджева.У нас
· НЦИОМ: 56% от бургазлии са против петролопровода
· Митинг ще стегне парламента в деня на вота

По света
· Медведев започва жестока битка срещу корупцията в Русия
· Косово независимо на 17 февруари в 17 часа

Коментари
· Чудовищата от Тъмната дупка

Икономика
Валери Симеонов, председател на общински съвет от АТАКА: Ако Бургас каже: „Не“, няма да има петролопровод
Референдумът в неделя е срещу потъпкването на демокрацията и човешките права в България, срещу тоталитарното управление

- Г-н Симеонов, утре е референдумът в Бургас по повод строителството на петролопровода. Вие като инициатор за това допитване до народа, какво бихте казал на своите съграждани?
- Да се възползват от предоставената им възможност да определят бъдещето си по този изключително важен въпрос като натрапения им от правителството тръбопровод. Бих желал да се обърна към бургаските граждани и да ги призова в неделя да гласуват на референдума и да гласуват с НЕ. Защото, когато гласуват против петролопровода "Бургас - Александруполис", те ще гласуват против потъпкването на демокрацията в България, против тоталитарното управление на политическата класа на България, която тя упражнява спрямо своя народ. Те ще гласуват против потъпкването на най-елементарните човешки права. Затова отново призовавам -  излезте и гласувайте с НЕ. По този начин, надявам се, от Бургас, но не само за Бургас, да започне зимата на нашето недоволство. Дай Боже, това да бъде зимата на цялата управляваща коалиция. Колкото до инициативата, да, така е - всички наши съграждани знаят, че в предизборната програма на АТАКА, както моята, така и на общинските съветници, беше заложена идеята за референдума.