"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 733 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 19/02/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Нова джамия в Пазарджик подлага града на звуков терор


Високоговорителят на новата джамия в пазарджишкия квартал "Изток" е бил надут до степен, че воят му се е разнасял из цял Пазарджик, съобщиха възмутени граждани. Мюсюлманите там се молят по пет пъти на ден и по този начин високоговорителите тероризират гражданите. Живеещите в квартала са категорични, че в събота децибелите на високоговорителя на минарето са били няколко пъти над нормата.
"Звукът на джамията в циганския квартал "Изток" се чува доста силно", коментира вчера областният координатор на АТАКА Красимир Първанов. Той заяви, че свалянето на високоговорителя от новата джамия е едно от предизборните обещания на партия АТАКА. Той припомни, че в резултат на действия от страна на националистите са свалените високоговорителите и от централната джамия в Пазарджик.У нас
· Слави Бинев сезира ЕП за разграбването
· Волен Сидеров: Идва протестна вълна срещу тройната коалиция

По света
· Британското правителство национализира банка
· В ЕС не бързат да признаят независимоКосово

Коментари
· Ще се извинят ли генералите на дипломатите

Икономика
Пламен Юруков, председател на СДС: Българинът трябва да покаже протеста си не в кафенето
С обединението си опозицията показа, че е непримирима към недъзите на властта у нас

- Г-н Юруков, СДС е една от партиите, които се обединихте за общи протестни действия, оптимист ли сте за вота срещу правителството?
- Аз съм оптимист затова, че този вот при всички случаи ще е успешен за опозицията. Защото той е различен от досегашните протести, тъй като за първи път всички опозиционни десни партии са заедно и имат обща програма и цели. Този протест сега няма да е поредната говорилня, в която опозицията упреква управляващите. А те от своя страна много трудно ще намерят аргументи по същество да ни се присмиват и да ни говорят високомерно. На практика с обединението на десните партии, с внасянето на вота започна един протест срещу недъзите на властта у нас. И за да не бъда празнословен ще кажа, че СДС готви и ще внесе цял пакет от закони, показващи вратичките в сегашните нормативи, които позволяват и толерират корупцията.