"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 734 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 20/02/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Факли осветиха София в памет на Левски


500 младежи с факли и стотици софиянци изпълниха улиците на столицата на траурно шествие по повод гибелта на Апостола на свободата Васил Левски. Под звуците на траурна музика множеството тръгна от пилоните на НДК, премина по бул. "Витоша" и завърши пред паментика на Левски. Там патриотите положиха традиционната си клетва да служат на отечеството си. В словото си лидерът на АТАКА Волен Сидеров подчерта, че работата за благото на България е черна и трябва да се върши последователно и упорито, както го е правил Дякона. Тя не е бляскаво шоу, както си мислят някои политици, заяви Сидеров.   
Вчера нито един член на правителството не почете 135-годишнината на Васил Левски в родния му град Карлово. Нито по време на зарята във вторник вечер, нито на вчерашното честване в града на Дякона не видяха да се мерне човек от властта. Явно душиците им са се свили от предстоящия вот и затова се крият в миши дупки, коментираха карловци.У нас
· Евродепутатът Димитър Стоянов: Признаването на Косово ще доведе до сепаратизъм на Балканите
· Никой от правителството не почете Левски в Карлово

По света
· Кастро напусна властта
· Бoеве по границата между Сърбия и Косово

Коментари
· Кабинетът „Станишев“ зае антибългарска позиция за Косово

Икономика
· Шушулов отрича за надписани сметки за ток
Цветан Цветанов, председател на ГЕРБ: Опозицията има капацитет да управлява
Избирателите ще имат възможността сами да изберат за кого да гласуват и те ще определят параметрите на бъдещата коалиция

- Г-н Цветанов, като председател на най-голямата опозиционна политическа сила, защо решихте да се обедините с всички десни партии и да поискате вот на недоверие на правителството?
- Защото в страната има създадена нетърпимост у гражданското общество към управляващите. Но същевременно няма никаква самокритичност в нито един представител от властта, няма и следа и намек за  политическата отговорност за шокиращите размери на корупцията в страната, за нереформираната съдебна система. Българите са изнервени и носят последствията от липсата на стратегия и промени в здравеопазването, образованието.  Производителите бяха пратени на дъното, поради калпавото управление. Не е нормално също така един бюджет да се пълни само от такси, данъци и обирджийство на народа. Всички области от обществено-политическия живот боксуват и не се развиват. Затова и се стигна до там, че диаметрално противоположни като възгледи партии се обединяваме, за да спрем разграбването на държавата и да се опитаме да създадем условия за просперитет.