"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 735 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 21/02/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

С 1,5 млн. лв. пазят властта от народа


Над 1,5 милиона лева от парите на българските данъкоплатци ще похарчи МВР, за да охранява и пази властта от народа по време на мирния протестен митинг днес. Това заявиха представителите на обединената опозиция в парламента вчера, която внесе искане за вот на недоверие към кабинета на Сергей Станишев заради корупцията, която разяжда държавата. Над 3000 униформени служители от всички подразделения на МВР, включително и барети и жандармерия, както и ченгета от околностите на София ще пазят депутатите от народната "любов". Това става след като преди ден, уплашен от гнева на народа, премиерът лично помоли за съдействие своя вътрешен министър Румен Петков. 

 У нас
· Гласят човек на Доган за прокурор във ВКП
· Фермерите идат, искат оставките на Станишев и Кабил

По света
· Рекорден брой евродепутати гласуваха против Договора от Лисабон
· СЛАВИ БИНЕВ: Очаквам манипулации при гласуването за Косово

Коментари
· Потомци на убииците на Левски днес управляват България

Икономика
· След натиск на АТАКА, осъдиха Митал да плати 239 милиона
Мартин Димитров, депутат от СДС: Властта гази Конституцията
"Със сегашното ни управление европейските стандарти на живот са невъзможна химера"

- Г-н Димитров, с какво обединената опозиция уплашиха властта, та такива здрави мерки за сигурност се предвиждат в днешният ден?
- Когато едно правителство се плаши от хората и от техните прояви на протест, то това е най-явният белег за слабост и за невъзможност да се справи с проблемите в държавата. Бях изумен когато прочетох изказване на премиера Сергей Станишев, че протестът на хората в четвъртък можел да дестабилизира положението на Балканите. Подобни изказвания показват едновременно объркване, страх и липса на капацитет за управление. Именно по тази причина толкова много и различни партии се обединиха около мнението, че България не може да се управлява по този корупционен начин, и че е необходима пълна промяна. Която може да се постигне само с друго правителство, в което не участват сегашните управляващи партии.