"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 736 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 22/02/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Грандиозен протест разтърси властта


"Щастлив съм, че днес сме забравили партийните си цветове и сега сме народът срещу мафията", заяви вчера лидерът на АТАКА Волен Сидеров пред повече от 15 хиляди българи, събрали се на протест срещу управлението на кабинета "Станишев". Обединената българска опозиция разтърси улиците на София вчера с протестно шествие. За пръв път от 11 години насам всички партии извън управляващите застанаха рамо до рамо и заляха централните столични улици с искане за оставка на корумпираното правителство.
Ахмед Доган и Симеон изоставиха коалиционния си партньор Станишев и не присъстваха на дебатите в парламента по вота на недоверие. Бившият цар избяга чак в Страсбург, а Доган се подключи в боянските си сараи. 

 У нас
· Симеон и Доган оставиха Станишев сам на дебатите за вота
· Волен Сидеров: Народният шамар ще се стовари върху ухилената мафия

По света
· US-ракета свали опасен шпионски сателит
· Сърбите се вдигнаха на национален протест

Коментари
· Страх коалиция пази

Икономика
Николай Камов, социалдемократ, депутат от Коалиция за България: БСП излъга в предизборните си обещания
Най-тежкият проблем на България е политическата корупция

- Г-н Камов, вие направихте своеобразна революция в соцсредите  като рязко се разграничихте от поведението на червената парламентарната група и обявихте, че ще подкрепите вота на недоверие към кабинета. Защо?
- Не сте съвсем точна, защото има и предишни случаи, в които съм изразявал несъгласието си от името на социалдемократите в парламентарната група. В началото на 40-тото НС проявих пълно разбиране, че няма достатъчно депутати и е нужно за доброто на страната да се състави коалиционно правителство. Тогава подкрепих идеята за съставянето на коалицията. Но веднага след това възникнаха много проблеми, които бяха основно на базата на това, че започнахме да нарушаваме основни свои обещания и ангажименти към нашите избиратели. Още през 2006 г. на един семинар в Несебър изложих своите аргументи срещу политиката на коалицията. Никой не ги обори, но и не ги прие. Ще напомня също, че съм отстоявал своето мнение и гласувах против приемането на бюджета за 2008 г., така че не веднъж съм изразявал своите различия. Но този път БСП обърна внимание на моята позиция. Може би този път се почувстваха лично засегнати.