"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 737 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 23/02/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Румен Петков пътувал до Монако с три частни самолета


Три частни самолета са летели до Монако с членове на правителството по време на прословутата командировка на вътрешния министър Румен Петков, обяви вчера депутат от опозицията. Два от самолетите били на "Лукойл", а третият принадлежал на Васил Божков. На визитата в Монако били и Таке и братя Галеви. Според вестникарски публикации Христофор Амантанидис-Таке е един от босовете на наркотрафика у нас. Братята Галеви от Дупница пък са сочени за основните играчи в нелегалния бизнес с крадени стоки на Югозападна България.  522 530,86 лева са изразходвани за командировки на министрите миналата година, съобщи в отговор премиерът.У нас
· Валери Симеонов, председател на ОбС Бургас: По-строг контрол в дома за сираци "Коджакафалията"
· Жандармерия, полиция и НСО пазят Ахмед Доган

По света
· Десет хиляден аскер на сухопътна операция в Северен Ирак
· Босненските сърби се отцепват, протестите срещу Косово взеха първа жертва

Коментари
· Косовизацията на България минава през учебниците на турски

Икономика
· 1/3 от училищата фалират заради делегираните бюджети
Волен Сидеров: Опозицията се обедини около националните идеи

- Доволен ли сте, че виждате осъществена една от своите идеи - обединение на опозицията срещу небългарските сили, съставляващи сегашния кабинет?
- Радвам се, че политическите партии от опозицията, българските партии, узряха за обединение. Говоря за него още от 2005 г. Вие си спомняте как при гласуването на сегашния кабинет ние от парламентарната група на АТАКА се явихме в НС с черни ленти на ръкава - траурен символ за предстоящото съсипване на България. Част от опозиционните сили, които тогава се отнасяха с пренебрежение, дори с негативизъм към нас, вече разбраха, че без общи действия не може да се постигне успех. Смятам, че настъпва качествено нов етап. Днешният вот на недоверие е различен от предишните, защото е съпроводен с протестни действия. Или даже с вълна от протести, за да покаже ясно, че българите проявяват нетърпимост към целия този кабинет.