"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 738 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 25/02/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Нов скок на цените на храните


За седмица поскъпнаха всички храни, съобщиха от Държавната комисия по стоковите борси и тържищата. Най-много са скочили доматите и краставиците: със 17.3 и с 13.6%. С нови, по-високи цени, са и всички останали родни и южни плодове и зеленчуци. Рекордьорът по скъпотия - олиото /с 80% за година/ прибави още 2% върху цената.
Скочи брашното, качват се цените на хляба и закуските. Поскъпват месо, малотрайни и деликатесни колбаси. Всичко.
От комисията отбелязват леко поевтиняване на кашкавала и сиренето. Проверка на  "Атака" обаче показа, че това не е истина. Килограм кашкавал "Маджаров" например вече върви по 19.40 лв.
На фона на ценовия шок и голямото обедняване, зам.-министърът на труда и социалната политика Лазар Лазаров цинично заяви, че българите се хранят все по-здравословно, падала консумацията на хляб за сметка на месо, плодове и зеленчуци. Всъщност стандартът на живот се покачвал.У нас
· Село Мрамор иска закриване на екоминистерството
· В предаването "Сблъсък" в неделя: 85 на сто от българите подкрепиха aрхонт Бинев срещу независимо Косово

По света
· Кюрдите почват партизанска война против Турция
· Българите в чужбина: Държавата да защити сънародниците ни в Косово

Коментари
· Как Станишев стигна до капана на тъпите шеги

Икономика
· Нов скок на цените на храните само за седмица
Цвета Георгиева, общински съветник от АТАКА във Варна: Превръщат училищата във фирми
- Г-жо Георгиева, министерството на образованието ли е виновно за закриването на училищата във Варна, което стана ясно в края на миналата седмица?
- Доколко това директно е разпоредено от Министерството на образованието, е трудно да се прецени, защото информацията, с която разполагаме, е доста оскъдна. Но така или иначе недомислието на образователното министерство с делегираните бюджети води до директен срив в образователните институции. В един момент се оказва, че училищата едва ли не трябва да действат като търговски дружества. И ако не могат да се издържат, тъй като бройката на учениците им е по-малка, то трябва да бъдат закрити, реорганизирани или слети. Такава съдба очаква пет средно образователни училища във Варна.