"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 741 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 28/02/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Расте доверието в АТАКА


Доверието към партия АТАКА нараства, сочи последното национално представително изследване на НЦИОМ. За периода 15-22 февруари 2008 г. националистите са вдигнали с процент своето влияние. Расте одобрението и към лидера на националистите Волен Сидеров. В момента рейтингът му е 17%, според НЦИОМ. Ако сравним данните на държавната агенция с тези на ГАЛЪП и "Медиана" за февруари, ще установим, че рейтингът на Сидеров е скочил с между 5 и 7%. Волен Сидеров продължава да е най-одобряван лидер на парламентарна група, като след него се класира парламентарният шеф на БСП Михаил Миков.
Лошо е положението за БСП, която продължава да се срива. В сравнение с месец януари социалистическата партия е загубила 2,5% и от 18 е паднала на 15,5%. Огромен спад на доверието бележи Сергей Станишев, който буквално се е сринал в очите на хората. С цели 5% се е увеличил броят на българите, които не одобряват водената от него политика.У нас
· Договорът с Катар вкарва ислямисти у нас
· Опозицията иска комисия да разследва командировките на Глъвъта в Монако

По света
· Медведев: САЩ стимулират нестабилност в Европа
· Сърбия съди страните, признали Косово

Коментари
· Розовите отчети на управляващите крият разгула на престъпниците

Икономика
· Лекарите: 1500 евро заплата или стачка
Проф. Станислав Станилов, зам.-председател на ПГ АТАКА:България е разграден двор, в който шетат турски чиновници
Властта да се допита до народа с референдум за признаването на Косово

- Проф. Станилов, как ще коментирате натиска на секретаря на турското консулство в Бургас Гюнай Тахир върху общинските съветници да не признават арменския геноцид?
-  Намесата на чиновника на турското консулство в Бургас по повод внасянето за обсъждане на проекторешението за арменския геноцид е отражение на един стар казус. В първите години на демокрацията в България турските дипломати от консулствата и от посолството ходеха по цялата страна да се срещат с българските турци, за да им вменяват да гласуват непременно за ДПС. Вменяваха им, че като гласуват за ДПС, гласуват за  майка Турция. С което нарушаваха българското законодателство, нарушаваха правата на българските граждани. Това представляваше намеса във вътрешните работи на страната. Сега атаките се повтарят. Подобен натиск срещу признаването на арменския геноцид имаше и в Ямбол. По-голямо безобразие не може да се измисли. Но ме удивлява  наглостта, с която се прави, откровената намеса във вътрешните работи на държавата ни. Това значи, че турските чиновници се чувстват в България все едно, че са в собствената си страна.