"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 742 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 29/02/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Бургас и Стара Загора признаха арменския геноцид


Общинските съвети в Бургас и в Стара Загора вчера признаха арменския геноцид като гласуваха предложената от АТАКА докладна. Така те засрамиха депутатите от тройната коалиция, които отказаха да признаят масовото избиване на арменци от страна на турците.  Ден преди гласуването главният секретар на турското консулство в Бургас се е опитал да повлияе върху част от общинарите, настоявайки те да не гласуват признаването на геноцида. От резултата обаче стана ясно, че съветниците не са се поддали на натиска от страна на турския чиновник. "Горд съм, че толкова много - 41 от общо 56 общински съветници гласуваха нашето предложение за признаване на геноцида", заяви зам.-председателят на общинския съвет в Бургас и собственик на телевизия СКАТ Валери Симеонов.У нас
· Заплатите ни 38% от европейските, цените - по-високи
· Опозицията иска национален референдум за Бургас - Александруполис

По света
· САЩ признаха, че оказват натиск върху Македония да смени името си
· Еврокомисията заплаши със съд Чехия заради отмяната на US-визите

Коментари
· Царски кабинет в сянка - това е диагноза

Икономика
· Една четвърт от пенсията отива за лекарства
Доцент д-р Антоний Гълъбов, социолог: Избори'2009 г. ще минат под знака на патриотизма
Предстои криза вляво - много по-дълбока и по-разрушителна от кризата вдясно

- Доц. Гълъбов, според последните данни на НЦИОМ, подкрепата за БСП се срива до 15%, а опозиционните партии стабилизират влиянието си. Каква е вашата прогноза за Избори'2009?   
- След 2005 г. преобладаващото мнозинство от избирателите на БСП се раздели - една част не одобрява коалицията с НДСВ, а друга - съюзът с ДПС. И още на следващите избори се оказа, че соцпартията е загубила повече от половината си електорат, който не излезе да гласува. Имайте предвид, че при избирателите на БСП и ДПС не може да има рязка промяна на вота. Най-тежката съпротива, на която са способни, е просто да не отидат да гласуват. Това се случи през 1994 г. с ДПС и през 2007 г. с БСП.