"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 744 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 3/03/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Крият за още жертви във влака


МВР и ръководството на транспортното министерство прикриват смъртта на още поне шестима души, пътували в опожарения влак София-Кардам. До момента се твърди, че общият брой на загиналите е осем човека, други шестима все още са в неизвестност. Изчезналите хора са от Добрич, те са били част от пътниците на влака, който се запали малко след 23 ч. в четвъртък. 48 часа след трагедията новината не бе качена в сайта на правителството. На мястото на трагедията не дойдоха нито премиерът Станишев, нито президентът Първанов, нито бедствената Емел Етем. Няма обявен траур за жертвите. Според една от версиите целта на пожара е бил професор Рашев, който разкрил афера с ценни археологически предмети.У нас
· Гайдарски обвини лекарите, че искали само пари
· Ивелин Иванов, очевидец: Нямаше никаква организация в спасяването на хората от пожара

По света
· Избират Медведев за руски президент
· Гонят сръбските полицаи от Косово

Коментари
· Новото (Евро)робство на тройната коалиция

Икономика
· Олиото пак рекордьор по поскъпване
Димитър Ангелов, председател на фенклуба на ЦСКА: И ЕС, и САЩ, и Митал са дошли само да грабят от България

- Г-н Ангелов, през последните месеци името на ЦСКА неизбежно се свързва с това на металургичния комбинат "Кремиковци". Факт е, че и двете институции преживяват тежки времена. Според вас има ли обща закономерност в това?
-Кремиковци е комбинат, който осигурява прехраната на хиляди българи, ЦСКА е футболен клуб, който е давал стотици пъти повод за национална гордост на милиони българи. Името на ЦСКА няма и не бива да има нищо общо с "Кремиковци". След като ЦСКА го има, не може да става въпрос за криза. След 10 ноември 1989 г. бе направено всичко възможно този клуб да бъде съсипан и закрит. Това бе провокирано от няколко правителства. Когато се опитваш да работиш за България не е необходимо да рушиш, а трябва да създаваш. ЦСКА оцеля единствено и само заради своята единствена и уникална публика, съставена изключително от обикновени, но будни хора.