"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 746 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 5/03/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Пожарът във влака е атентат?


Пожарът във влака София-Кардам е бил умишлен и е бил причинен от взривно устройство, сочат последните проучвания на специалисти. Според Иван Иванов, бивш висш служител в МВР огънят е избухнал в резултат на бомба с напалм или друг химикал. Той не изключва възможността това да е терористичен акт "в чест" на националния празник 3 март.  Главният ревизор по безопасността в БДЖ Кирил Ангелов потвърди думите му като каза, че пожарът във влака е резултат от външна причина, а не от луминесцентна лампа или нещо друго във вагоните. "Досега в България няма вагон, който да се е самозапалил", бе категоричен Ангелов.
Жертвите на огнения ад във влака София-Кардам, който пламна на 28 февруари край Червен бряг, вече станаха девет. Прокуратурата най-сетна кандиса да заработи по случая и обяви, че разследва версия за умишлен палеж на влака-убиец.У нас
· Турски агент на МИТ финансирал Румен Петков
· Прокуратурата разследва умишлен палеж на влака-убиец
· Посланикът на Китай Негово превъзходителство Джан Вансюе: Горд съм да поддържам контакти с АТАКА

По света
· Две нови масови убийства в Щатите взеха седем жертви
· Нови санкции срещу Иран

Коментари
· Ще остане ли Глъвъта без уши, докато разпива в "Син Сити"

Икономика
· Стачка в CEZ, ако заплатите не скочат с 25%
Георги Димитров, областен координатор в Разград: Турците вече ни плашат с Косово

- Г-н Димитров, живеете в смесен район и представлявате АТАКА, как се живее там с националистически идеи, какво ви вдъхновява?
- Вдъхновява ме това, което става всеки ден в България, в смесените райони, историята ни, която е жива в моята памет. Аз имам дядо, който е загинал на Шипка. Пазим като скъпа реликва неговата сабя в моят дом. Баща ми я предаде на мене, аз на моите синове ще я предавам. Ние сме борчески род, всичките ми предци са участвали в историята, в битките за България. Така че аз сега не мога да стоя безучастно. Мечтата ми е един ден и ние, националистите от АТАКА, да празнуваме националният празник на 3 март на Шипка. А аз да взема сабята на дядо ми и там да я подържа, за да се опитам да си представя какви чувства и мисли е имал той. Защото е срамно, че днес си попиляваме и продаваме държавата на тия, дето са ни мачкали векове наред, които са убивали и клали дедите ни. Ако не са ей тия хора, които виждате по митингите и сбирките на АТАКА, имам чувството, че държавата ни се размива, че ще изчезне. Зад кухите и безсмислени фрази за размити граници, за нов глобален свят, за всякакви подобни простотии, измислици на т.нар.цивилизационно развитие. Абе, тия хора не са ли чували, че съвременната цивилизация, както върви, ще убие не само нациите, но и човеците.