"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 749 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 8/03/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Фермери без субсидии от ЕС заради Кабил


Еврокомисията спира парите по програма САПАРД, стана ясно вчера. Миналата седмица Брюксел ни спря финансирането и по програма ФАР. "Става въпрос за корупция и присвояване на пари в големи размери",  уточни депутатът от АТАКА Борислав Ноев. " "И цялата вина е на Министерството на земеделието, оглавявано от Нихат Кабил".  Заради замразяването на парите България ще загуби минимум 100 - 150 милиона евро. Освен това получателите на средствата от САПАРД ще трябва да върнат парите. При проверка на служба за борба със злоупотреби с европейски средства е установено, че цели преработвателни предприятия у нас не функционират или пък вместо нова технология за оборудване са взели стара, а са изписали цени за нова. 

 У нас
· Валери Симеонов, председател на общинския съвет в Бургас: Турски консул се държи като разхайтен башибозук
· Експерт по сигурността: Трагедията във влака е предупреждение от терористи

По света
· Продавачът на смърт Бут обещал наше оръжие на колумбийци
· Детайлни снимки на US-базите качени в интернет

Коментари
· Защо ДПС изстреля Глъвъта в САЩ

Икономика
· Природният газ поскъпва с повече от 32 процента
Полковник Ангел Тюфекчиев: Скоро България няма да има армия, а обслужващ персонал в униформи
Мирният разгром на нашите въоръжени сили е път към разграждането на държавата

- Господин Тюфекчиев, министърът на отбраната Веселин Близнаков съобщи, че ще бъдат съкратени 8000 човека от армията, чийто личен състав ще падне до 31 000. Очаква се да бъдат закрити около 60 войскови района и три гарнизона. Как ще коментирате това и не е ли то пореден удар срещу националната сигурност?
- През последните 18 години армията премина през драматични структурни изменения. Това, че според министър Близнаков щели да съкратят 8000 е най-малкото. В момента българската армия разполага с около 14 000 щика, войници, сержанти и офицери, макар че тази цифра се крие от обществото. В министерството на отбраната има около 8000 служители, но те не са армия, те са служители. В Генералния щаб са около 600 до 800 човека и всичко останало, в никакъв случай не може да направи бройката 31 000, за които министър Близнаков говори.