"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 752 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 12/03/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Депутати и министри гушнали пари по САПАРД


Около 40% от проектите по САПАРД отивали в едни и същи хора и техните фирми, разкри вчера депутатът от ОДС Ян Янев. Сред тях е бившият зам.-министър на земеделието и горите и настоящ депутат от БНД Бойко Боев, чиито дъщеря и зет работят в Държавен фонд "Земеделие".
Изпълнителният директор на фонда пък, Владимир Карамишев, чрез подставени хора и свои фирми е получил между 10 и 19 проекта.
Разкрития за източването на европари изнесе и земеделският производител от Хасковско Петър Касев. Той посочи името на депутата от ДПС Йордан Цонев, известен като Данчо Ментата, който дирижирал европарите за Бургаския регион. "Без него нищо не става", заяви Касев. Бившият министър на вътрешните работи и на правосъдието Георги Петканов пък разпределял парите в Смолянския регион.У нас
· И Лясковец призна арменския геноцид
· Ексшефът на пътното оглавява концесионера на "Тракия"

По света
· 40% поскъпнали храните в света за девет месеца
· Обама отказа да бъде вице на Хилари

Коментари
· Партийните интриги обслужват сценаристите на криминалния преход

Икономика
· Джипитата против падането на потребителската такса
Георги Димитров, депутат от ПГ АТАКА: Държавата изхвърля сираците на улицата
Сиропиталищата не бива да затварят, а да им се помогне да излязат от финансовия колапс и мизерията

- Г-н Димитров, как ще коментирате предложението на социалния министър Масларова да бъдат закрити 7 дома за деца с увреждания?
- Всичко започва от скандала с дома в Могилино. Едва когато случаят стигна в Европарламента, нашата парламентарна комисия по младежта и спорта реши да го обсъди. Присъстваха кметът на Могилино и директорът на дома. Депутатите се разделиха на два лагера: едните искаха да се закрие домът в Могилино, другите да остане и да се подпомогне финансово. Защитниците на тезата за закриването обясняваха, че приютът бил отдалечен, условията в него са лоши, няма и специалисти. Естествено, всичко това е налице, при малкото пари, с които се финансира домът. И въпреки това работещите там се справят. Колкото до предложението на министър Масларова да се закрият 7 дома, това е бягане от отговорност за съдбата на безпомощни деца. Казано направо, държавата ги изоставя, държавата ги изхвърля на улицата.