"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 753 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 13/03/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Спонсор на Първанов прал пари от САПАРД в 3 държави


Бизнесменът Людмил Стойков, известен като спонсор на президента Първанов и групата му са прали пари в три държави. Това призна вчера главният прокурор Борис Велчев. По информация на Дарик радио става въпрос за Кипър и САЩ.
Името на Людмил Стойков беше замесено в източването на 7,5 милиона евро от програма САПАРД. Заради разследването Еврокомисията спря парите по програмата преди няколко дни.
Върху шефа на Държавен фонд "Земеделие" Димитър Тадаръков е оказан натиск от тройната коалиция и въпреки неговата закана да оповести конкретни имена за източването на САПАРД, това няма да бъде направено, обяви вчера депутатът от ОДС  Яне Янев.
"Тадаръков е притиснат лично от тримата лидери на коалицията да не изнася никаква информация", допълни Янев.У нас
· 200 млн. лв. дал Доган за купуване на изборите
· Волен Сидеров: Ще сезираме ЕС за своеволията на турския консул у нас

По света
· Евродепутатът Слави Бинев: Окупацията на Ирак е незаконна
· US-висш военен даде оставка, за да не воюва с Иран

Коментари
· Толерантност, натрапена отвън, погубва българските добродетели

Икономика
· КНСБ: Иде нов ценови шок
Румен Русев, зам.-председател на ОбС в Шумен от листата на АТАКА: ДПС-активисти системно тормозят членове на АТАКА
- Г-н Русев, преди дни съобщихте, че активисти на ДПС издирват адресите на националистите в Шумен, за да ги подлагат на психически и физически тормоз. Откога датира това и дали сте предприели някакви мерки като координатор на АТАКА за областта?
- Това датира от създаването на партията през 2005 г. Проявява се интерес от ДПС-активисти за членската маса на патриотите от Шуменска област. Адреси, месторабота и особено има ли членове на партията на Волен Сидеров сред мюсюлманите, а ние такива имаме. Всички лични данни на членовете в областта се съхраняват в желязна каса, достъп до която имам аз и общинският координатор на АТАКА в Шумен Николай Константинов. Не се дава информация за броя на членовете дори и на медиите. Защото след това хората могат да бъдат уволнявани от работа заради партийната си принадлежност.