"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 754 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 14/03/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Турският консул притиска и Шумен за арменския геноцид


Генералният консул на Турция Исмаил Сефа Юджеер е посетил вчера Шумен, за да лобира пред ДПС местният парламент да не гласува предложението на АТАКА за признаване на арменския геноцид. За това информира националистът Румен Русев, зам.-председател на ОбС-Шумен. Вмешателството в работата на местния парламент е станало на среща с кмета Красимир Костов и областния управител Тошко Тодоров, и двамата избрани от листата на БСП. Това става само седмица, след като Исмаил Юджеер атакува по недопустим начин решението на Бургас да приеме 24 април като ден за поклонение пред паметта на изкланите от турците арменци през 1915 г. Общинарите на АТАКА в Шумен вчера внесоха декларация за признаване на геноцида, която бе приета единодушно.У нас
· Горите са национално богатство, не може да са частни
· АТАКА сигнализира СЕМ за порноканал

По света
· Намаляването на пенсиите вдигна на бунт Гърция
· Еврото най-скъпо в историята, петролът с нов рекорд

Коментари
· Губим милиони от санкциите на ЕК

Икономика
· Синдикатите скочиха срещу поскъпването на тока и водата
Йовчо Йовчев, зам.- кмет на Търговище от АТАКА: В редиците на ДПС тече разцепление
След департамента на САЩ и българите трябва да заклеймят мафиотската партия на Доган

- Г-н Йовчев, купуването на гласове е сериозно нарушение на закона, което подменя вота на българина. Преди ден Държавният департамент на САЩ ни разкритикува по повода, като стана ясно, че на последните избори за това са похарчени 200 млн. лева. Как стои проблемът в Търговище и областта?
- В Търговище нещата не са по-различни, отколкото в цялата страна. Това, което е установено в доклада на Щатската комисия, се отнася и за нашия край. По време на изборите за местна власт бяха установени много нарушения в тази посока, особено от ДПС активисти. Бившият зам.-кмет Решат Мехмедов дори бе заснет с мобилен телефон в с. Руец и с. Вардун как се опитва да купува гласове. По нашия край ДПС основно купува вота на циганите. За съжаление в партията на Доган участват и някои българи, един от големите им активисти е Пламен Манчев Петров. Такива сигнали са получени от почти всички села в Търговищкия регион, но най-вече от Вардун, Кръшно, Марково, Овчарово, Васил Левски и т.н.