"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 755 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 15/03/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Станишев обрече България на бедност до 2020 г.


България ще трябва да инвестира над 1 милиард лева годишно до 2020 година, за да постигна целите, заложени в плана на ЕС за енергетиката, промените в климата и дела на възобновяемите енергийни източници. Това е близо два пъти повече от вноската на страната ни в бюджета на Европейския съюз.
В Брюксел, където се провежда срещата на високо равнище на Евросъюза, министър Гергана Грънчарова вчера съобщи, че България и другите нови страни членки щели да искат ЕС да им помогне да преодолеят тези трудности. Експертите оценяват необходимите инвестиции в размер на 2.16% от БВП.
Сегашното правителство обрича България на десетилетия ненужни плащания, заяви евродепутатът от АТАКА Димитър Стоянов. Вместо да настоява за отваряне на АЕЦ, Станишев пак клекна пред ЕС за екоенергетиката и обрече страната на бедност, каза още националистът.У нас
· Украинският милиардер Жеваго взима "Кремиковци" до дни
· Гад Зееви налага запор на посолството ни в Израел

По света
· Албанците предизвикаха правителствена криза в Македония
· Саркози изпълнява плана на САЩ за разпадането на ЕС

Коментари
· Закрийте паразитната агенция на Местан!

Икономика
· 16 лева остават в джоба на българина като си плати сметките
Проф. Борислав Йотов, прокурор от ВКП: Само в България мафията си има държава
Управляващата върхушка няма интерес да признае, че у нас се извършват терористични актове

- Проф. Йотов, не придоби ли  твърде сериозен оттенък вашата стара прокурорска шега: "Я, колко много хора на свобода?"
- За съжаление тази моя шега не е само едно словесно остроумие, а е съществена част от социалната обстановка у нас. Получава се обаче един парадокс. Аксиома е, че в България се утвърди тенденция към нарастване на престъпността в геометрична прогресия, а същевременно намалява броят на привлечените към наказателна отговорност и осъдените с осъдителна присъда лица. Все по-малко извършители на тежки престъпления биват признати за виновни именно поради липса на доказателства. Този юридически факт потвърждава правилността и актуалността на моята мисъл - много хора има на свобода, поради липса на доказателства.