"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 756 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 17/03/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Калфин призна, че Феим владее "Дюни"


Външният министър Ивайло Калфин от БСП призна вчера, че неговият заместник от ДПС Феим Чаушев не е декларирал че има отношение към комплекса "Дюни". Калфин каза това по повод публикации, свързващи Чаушев с Людмил Стойков, главния заподозрян за източването на пари по САПАРД и спонсор на президента Първанов. Зам-министърът на външните работи от ДПС е регистриран във фирмата не със сегашното, а със старото си българско име Петър, съобщи "Атака" още през февруари.
Калфин заяви, че му е известно, че по лични документи Чаушев се води с едно име, а е публично известен с друго, но това не бил единственият подобен случай при българските турци. Министърът допълни, че не може да отговаря от името на своя заместник. Според вицепремиера Чаушев трябва да носи отговорност, ако е излъгал в имуществената си декларация.


У нас
· Ивайло Калфин призна, че Феим-Петър владее "Дюни"
· Европа не вярва на Румен Петков

По света
· Масови демонстрации в цял свят срещу войните в Ирак и Афганистан
· Оръжеен експерт: Кървавият взрив в Албания прикрива кражба на снаряди

Коментари
· Ще има ли Народен съд за войната в Ирак?

Икономика
Яне Янев, лидер на "Ред, законност, справедливост": Управляващите са крадливи политически партизани
- Г-н Янев, скандализирахте обществото с разкрития за злоупотреби, направени по програма САПАРД, сигурен ли сте, че ще има последствия от това?
- Не аз, а правителството скандализира, както обществото в България, така и компетентните власти в Брюксел. Европейските ни партньори предприеха крути мерки и на 6 март т.г. Жан Люк Демарти от Генералната дирекция по земеделие и развитие на селските райони оповести, че прекратява плащанията по мярка 2 на програма САПАРД, във връзка с възобновени разследвания по случаи на измами, свързани с преработката и маркетинга на селскостопански и рибни продукти. Убеден съм, че няма как нашите власти дълго време да заблуждават компетентните органи от Европейската комисия. В някой следващ момент всичко ще се окаже фатално. Това ще стане, когато бъдат разкрити и други крупни измами по други мерки и програми от европейските фондове.