"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 757 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 18/03/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Искат по 50 млн. лева рушвет от министри, за да опазят поста си


 По 50 млн. лв. трябва да осигурят за партиите си министри, за да запазят постовете си. Сумата се обсъжда вече цяла седмица от депутати в парламента, предаде вчера електронното издание "Фрогнюз". Спрягани са военният министър Веселин Близнаков, образователният Даниел Вълчев, земеделският Нихат Кабил и на регионалното развитие Асен Гагаузов. За смяна е нарочена и Гергана Грънчарова, защото казала по адрес на царя "Тоя старец няма ли да си ходи в Мадрид", но думите й стигнали до Симеон.
В парламента вече се знаят и някои от хората, които ще заместят сегашните титуляри. Станимир Илчев щял да заеме креслото на Близнаков. Димитър Тадаръков, сегашен шеф на фонд "Земеделие" пък се готвел за поста на Кабил. Разговори с лидера на ДПС Ахмед Доган вече били проведени. Всички кадрови промени щели да станат факт до няколко дни, когато Станишев, Доган и Сакскобургготски стигнели до окончателно решение, което ще се съгласува с Първанов.У нас
· Пак авария с влак от Кардам, пътници в паника - стоят на тъмно при заключени врати
· Царска общинарка в Шумен саботира декларацията за арменския геноцид

По света
· Провал на партията на Саркози на местните избори
· Война в Косово

Коментари
· Какво ще иска Ердоган от България?

Икономика
· До 3 години оставаме без учители
Експертът Костадин Чакъров: България е пред разпад
Дадохме територията си за американски бази, без да получим никакви военно-политически гаранции за нашата сигурност

- Господин Чакъров, обстановката на Балканите отново става много тревожна. Има сили, които се стремят към поредното прекрояване на границите в региона, това засяга и България. Случаят с Косово е показателен и той може да отприщи вълна от сепаратизъм.
- Става дума за една голяма геополитическа игра, в Косово се създава държава на етно-религиозен принцип. Наистина определени среди имат интерес да дестабилизират Европа, вбивайки в сърцето й ислямски клин, който трябва да се насочи към Родопите до Кърджали. Някои  европейски столици, подкрепяни явно или тайно от Вашингтон, правят същата историческа грешка, както по времето на кръстоносните походи в древността - тогава те удариха източното православие и славянството, откривайки пътя за османското нашествие. Правят го в името на комерсиални, геополитически цели, без да мислят за последствията за сигурността на континента и за християнската цивилизация. Случаят с Косово илюстрира тази безотговорна политика на свършените факти.