"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 758 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 19/03/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Станишев удари Петков чрез ДАНС


Първи пробив в "обръча" МВР бе направен вчера, след като беше арестуван зам.-шефът на ГДБОП Иван Иванов за връзки с организираната престъпност и чадър над мафиоти.
"Най-сетне премиерът Сергей Станишев удари вътрешния министър Румен Петков", коментира Волен Сидеров. По думите му скандалът е илюстрация на тезата на АТАКА, че върхушката на МВР е тясно свързана с подземния свят и организираната престъпност. "Защо вътрешният министър е криел данните, уличаващи Иван Иванов във връзки с подземни босове? Това прикриване на престъпната дейност на заместник-шефа на антимафиотите прави Румен Петков съучастник", категоричен бе водачът на патриотите. У нас
· АТАКА-Варна иска референдум за училищата
· Лидерът на АТАКА Волен Сидеров: Вътрешният министър е съучастник в престъпление. Оставка!

По света
· Русия и САЩ затоплят отношенията си
· Който признае Косово - поощрява сепаратизма

Коментари
· Корупцията е най-сериозната заплаха за България

Икономика
· Тайно подписаха документа за закриването на "Булгартабак"
Янка Такева, председател на Синдиката на българските учители: Кметствата са в стрес от закриването на училищата
Училището не е производствено предприятие, за да стане търговско дружество

- Г-жо Такева, определяте делегираните бюджети като добър подход за децентрализация. В малките общини обаче се тревожат, че това означава край на училищата и на населеното място.
- Делегираните бюджети са съвременна форма за децентрализиране на образованието, но тя е добра само когато средствата са достатъчни. Не само малките общини се притесняват от случващото се, големите също имат своите тревоги. Най-притеснени обаче сме хората, засегнати от децентрализацията, защото правителството наложи наказателна мярка, като намали на практика стандарта на издръжка на дете и ученик. За 2007 г. тази издръжка беше около 988 лв., а за 2008 г. увеличението е едва с 23 % - средно за страната 1151 лв. Това е крайно недостатъчно, защото не може да покрие инфлацията, предвидена в бюджета,плюс предвиденото увеличение на тока, парното, водата и на цялата кошница от наблюдавани стоки.