"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 759 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 20/03/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Пламва война между Станишев и Първанов


Война между двете лобита в БСП - това на Сергей Станишев и на Георги Първанов се очаква да се разрази през следващите дни. Поводът е ареста на висшия антимафиот Иван Иванов и поставянето на Румен Петков в ситуация, при която да няма друг изход освен да подаде оставка.
За да оцелее на поста си, Румен Петков е решил да жертва поредния си главен секретар и личен приятел Валентин Петров, разкри за в. "Атака" отлично информиран източник. Очаква се до дни Петров да бъде изритан от министерството. Не е ясно обаче дали и след подобен акт Румен Петков ще отърве кожата, защото Сергей Станишев лично му е вдигнал мерника.
Румен Петков не само е знаел за разработката по зам.-шефа на ГДБОП Иван Иванов, но и два пъти го е викал в кабинета си, за да го предупреди за нея, съобщиха вчера агенции. Главният прокурор Борис Велчев също е бил наясно със случая, но не е предприел нищо. Не е тайна, че Велчев е близък до кръга на Първанов и с реакцията си се издава, че се чувства като в небрано лозе. До този момент Първанов мълчи, но ударът, нанесен от ДАНС, явно също му идва неочаквано.У нас
· АТАКА иска закон срещу черния бизнес с органи и тъкани
· Опозицията внесе подписка за национален референдум за "Бургас - Александруполис"

По света
· Буш с рекордно нисък рейтинг след 5 години война в Ирак
· Сърбия къса отношения с България заради Косово

Коментари
· Бандити с чужди имена

Икономика
· КНСБ: Кабинетът стимулира инфлацията
Павел Кърлев, председател на Федерация на потребителите: Държавата стимулира апетитите на спекулантите
На границата на протребителските си възможности българинът купува на завишени и необосновани цени

- Г-н Кърлев, повече от месец преди Великден цените на яйцата и месото тръгнаха нагоре. Какво да очакваме?
-  В разрез с всякаква световна практика, когато по празниците са прави намаление, за да се стимурила потреблението - при нас е обратното: почва поредното спекулативно увеличение. Разчита се на това, че българинът не оставя трапезата си оскъдна и въпреки силно ограничените си възможности - дори с цената на заеми, ще посрещне както трябва Великден. И цените започват да растат. Първо поскъпнаха яйцата, козунаците - със сигурност, цената на агнешкото също ще върви нагоре... В крайна сметка нашенецът ще е принуден, въпреки че е на границата на протребителските си възможности, да купува на завишени и икономически необосновани спекулативни цени.