"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 760 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 21/03/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Калин Михов и Веско Велинов са МВР-шефовете, на които Куйович плащал


Висши ченгета покровителстват производството на синтетична дрога в България, наркодилърите пък си плащат яко на подчинените на Румен Петков, а той и неговите първи заместници са наясно с тази порочна корупционна практика. Това стана ясно след срещата на уволнения директор на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" /ГДБОП/ Ваньо Танов с временната анкетна комисия "Куйович" в паралмента. Куйович плащал на полицаите Калин Михов и Веско Велинов, за да му осигуряват сигурност за бизнеса. Цялата информация по разработките на дирекцията била предоставена на главния секретар Валентин Петров и министър Румен Петков също знаел за това. Замесените ченгета с производителите и разпространителите на синтетичната дрога вземали парите от тях, но къде ги предавали Танов увери, че не може да каже, тъй като това вече било оперативна разработка на службата, но щял да разкаже всичко пред прокуратурата.
Бившият полицейски началник потвърди, че приемникът на Куйович също е свързан с МВР чрез плащане. Танов уточни, че Куйович е арестуван в момента, в който е спрял да плаща.


 У нас
· Роберт Петров, бивш шеф на ГДБОП-Перник: Пернишката полиция бе обезглавена заради работата по сърбина
· Уволниха шефа на "Булгартабак", укрил 1 млн. лв. доходи

По света
· Над 200 американци арестувани на анти-военни демонстрации
· Сърбия отзова посланика си в София

Коментари
· Луди водят слепи

Икономика
· Лекари: Спрете разпродажбата на онкоболниците
Татяна Дончева, член на ВС на БСП: Скандалът в МВР срива доверието в БСП
При създадения бардак в професионалното ръководство на МВР трябва да отговарят всички ключови фигури

-Г-жо Дончева, изненадана ли сте от това, което се случва в МВР?
- Не. То е по-страшно от това, което е излязло до момента, и ми е известно достатъчно отдавна, както и на всички, които имат представа какво става там.
- Защо се стигна дотук?
- Ще ви кажа няколко думи за изключителната депрофесионализация на системата, резултат от работата с хората в нея в продължение на много години. Това е сегашното състояние, когато обществото смята, че резултатите се дължат на липса на желание и на корупция, но аз смятам, че резултатите се дължат в много голяма степен на липса на професионална подготовка, на професионални ценности, на здрави правила в работата в системата. Тези хора толкова могат. Създали са една обстановка на много непрофесионална работа, в която инструкциите за професионална работа, за оперативен отчет, общо взето, не се спазват.