"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 764 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 26/03/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Българското ФБР потвърди: Румен Петков се е срещал с "братя Галеви"


МВР-шефът Румен Петков се е срещал с т. нар. "братя Галеви" в Дупница, пише в писмо шефът на Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС) Петко Сертов до председателя на парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред Минчо Спасов, съобщиха вчера депутати от опозицията. На последното заседание на комисията Спасов попита началника на българското ФБР за нерегламентираните връзки на Петков, а шефът на ДАНС отговорил, че скоро ще изпрати писмен отговор. Въпросните "братя Галеви" са бизнесмените от Дупница Пламен Галев и Ангел Христов, които са местни феодали. Според публикации, имената им били замесени с наркотрафика в Югозападна България.
По-рано вчера пред bTV Румен Петков не отрече за срещата си с хора, разработвани от службите. По думите му срещите му "с лица под контрол" са били само една-две, "в присъствието на оперативен работник" и били документирани. Според бивши служители на МВР обаче, твърденията на Петков, че срещата му е била "контролирана", е лъжа.
С признанията си Глъвъта цели да изпревари разкритията на ДАНС, коментираха специалисти.У нас
· Синдикати: Ликвидират "Булгартабак", за да прилапат имотите му
· АТАКА разкри действащ ислямистки център в Столипиново

По света
· Медведев против разширяването на НАТО
· Гражданска война в Южен Ирак

Коментари
· Румен Петков натика МВР в зловонно тресавище

Икономика
· Парното и водата скачат с 20 на сто, природният газ - с 13 %
Д-р Желязко Христов, председател на КНСБ: Инфлацията за 2008-а ще стигне 10 %
В сектори, където държавата има участие, страданието на хората е по-голямо

- Д-р Христов, Институтът за социални и синдикални изследвания към КНСБ прогнозира 7 % годишна инфлация. Правителството говори за 4,9 %. Къде е истината?
- Винаги съм опонирал на българското правителство в залаганите прогнозни индекси за инфлацията през годината. За 2007-а предвидиха 3,5 %, а приключихме с 12,5 %. Лъжем себе си, когато сме далеч от реалните цифри. Най-тъжната ми прогноза е, че инфлацията през 2008 г. ще стигне 10 %.
А и как да прогнозираш реални стойности сред хаоса на политиките в исканията? Преди три месеца ДКЕВР утвърди цени на природния газ за първото полугодие на 2008-а с повишение 9,87 %. Сега "Булгаргаз" настоява за 32 % ! И ДКЕВР започва да отстъпва: нека увеличението да е 13,25 %. На кое решение на ДКЕВР да вярваме - преди три месеца или сега? Кога "Булгаргаз" мислеше реалистично - преди 6 месеца или сега?