"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 767 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 29/03/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Сменят Румен Петков до дни


Вътрешният министър Румен Петков най-вероятно ще бъде отстранен от поста си в най-близките дни, съобщиха в петък няколко независими един от друг източника. Според мнението на депутати от опозицията Румен Петков ще бъде отстранен, защото е загубил подкрепата на коалиционния партньор Ахмед Доган. Лидерът на ДПС е взел решение той да бъде жертван, за да не  падне цялото правителство. Очаква се лидерите от тройната коалиция да решат съдбата на Петков навръх рождения ден на Доган, който е днес. За това, че дните на Глъвъта са преброени, говори и изказването на Първанов вчера, в което той се дистанцира от доскорошното си протеже. Ако Петков не бъде сменен сега опозицията разполага с втори диск с компрометираща властта информация, която ще срине имиджа и на Гоце, стана ясно от изказване на Костов. Румен Петков също държал министри с компромати и заради това все още оцелявал, смятат депутати.

 У нас
· АТАКА сгащи Ердоган в парламента

По света
· Холандски депутат направи филм за опасността от ислямизацията на Европа
· Пентагонът изпратил погрешка части на ядрени ракети в Тайван

Коментари
· Змията хапе в предсмъртни гърчове

Икономика
· АТАКА скочи срещу скандална зaмeнка във Велико Търново
Адвокат Марин Марковски: АТАКА ще даде МВР на съд за морални вреди
Оттеглянето на Явор Доков от списъка с кандидати за работа при Първанов говори, че той има връзка с инцидента на магистрала "Тра

- Г-н Марковски, за какво говори последната ексцесия на МВР, при която бяха бити депутати на АТАКА? Това са хора с имунитет и въпреки това ченгетата им причиниха леки телесни повреди, за които те имат извадено медицинско удостоверение? Какво може да се направи по повода?
- Побоят, който беше нанесен над активисти на АТАКА, говори за пълно безсилие и обърканост в ръководството на МВР. При това беззаконие мирната демонстрация на практика бе окървавена. Юридическите последици, ако България е правова държава, предполагат, че Софийската окръжна военна прокуратура трябва да се самосезира, защото побоят бе отразен по всички медии. Аз обаче прогнозирам, че тя няма да се сезира, защото тя е политически ангажирана и прави политически услуги. Общоизвестно е, че най-сериозната опозиционна сила е партия АТАКА, която в рамките на законните си и морално партийни задължения и права води своята политическа борба.