"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 773 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 5/04/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Костов пробва да отреже АТАКА от вота


Иван Костов разигра мръсна игричка в парламента вчера, като пробва да изолира националистите от подписката, в която се иска вот на недоверие към правителството. Тя е била внесена в деловодството на парламента зад гърба на националистите още в 10,15 часа. Зам.-председателят на ДСБ Веселин Методиев откровено излъга и заблуди журналистите, че уж били търсили АТАКА, но от групата отказали да подпишат. Не е Костов човекът, който ще ме учи как да се боря с правителството, заяви Волен Сидеров по повод циганията от страна на ДСБ. Лидерът на националистите вчера подписа петия вот на недоверие към кабинета с мотиви, които са израз на волята на АТАКА. Пред журналисти Волен Сидеров заяви, че е предложил на лидерите на опозицията - Иван Костов, Пламен Юруков и Цветан Цветанов да обсъдят идеята за предсрочни парламентарни избори и общи действия на опозицията. Това било в процес на уговаряне, но лидерът на ДСБ Иван Костов се криел и не давал никакъв отговор. Лидерът на АТАКА допълни, че председателите на СДС и ГЕРБ - Пламен Юруков и Цветан Цветанов, са изразили съгласие с неговата идея за организиране на кръгла маса и общи действия за сваляне на властта. У нас
· Кабинетът дава "Кремиковци" на брата на Митал
· Пирински скри Румен Петков от въпросите на АТАКА

По света
· Нова стратегия на НАТО праща още войски в Афганистан
· Воислав Кощуница: Хага се подигра с избитите от Харадинай

Коментари
· "Интеграцията" на лудите е извратен експеримент

Икономика
· Болни мрат на опашки пред онкологиите
Николай Говедаров, жител на Суходол: Катастрофата в Суходол ще е по-страшна от тази във влака София-Кардам
Полицията мачка протестите ни, защото сметището храни партиите

- Г-н Говедаров, сметището в Суходол беше затворено през 2005 г. и отново отворено на 4 декември 2007 г. Оттогава в квартала има полицейско присъствие. Как ви се отразява?
- Полицията не гони престъпници, а тези, които търсят правата си. Сега има 7-10 пункта с по 4-5 полицая и 5 коли. Ясно е, че при всеки опит да се спре дейността на сметището, те ще се задействат. Много добре знаят, че народът е обезсилен и смачкан, та това е повече форма на психологическо насилие. Доказаха на цялата страна, че суходолци, които скочиха срещу държавата преди 2 г., могат да бъдат смачкани. Мястото на негодуванието заглъхва - хората не ходят на протести, защото не можеш да се бориш срещу полицията. Били сме се примирили! Как ще се примирим!? Сложиха ни вилката на главата, спряха ни дишането,  обезверени сме.