"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 774 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 7/04/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Доган и Симеон готвят царско-депесарски шут за БСП на вота


ДПС и НДСВ са готови да се оттеглят от тройната коалиция, като подкрепят вота на недоверие към кабинета, ако червените продължават да се инатят и да не сменят Румен Петков. Това са заявили Доган и Симеон на Станишев по време на срещата им през уикенда, разкри пред в. "Атака" отлично информиран източник. 
Доган и Симеон вече били обсъдили следващия си ход - да формират Десен либерален алианс и с него да се явят на следващите избори. Предстояло да се обсъдят деталите по създаването на алианса. Единият вариан бил партиите да се слеят, като всяка от тях вземе това решение на свой конгрес. Другият - да формират предизборна коалиция.



У нас
· Р. Петков спасил канал за дрога
· Волен Сидеров: Иван Костов пречи за обединяване на опозицията

По света
· Путин и Буш прощално разделени за ракетите в Полша и Чехия
· Сръбските националисти: Ако вземем властта, няма да отстъпим Косово

Коментари
· Министър Калфин готов за държавна измяна

Икономика
· Тазгодишният Великден с 64% по-скъп
· Човек на Петър Димитров поема "Булгартабак"




Георги Мусев, общински координатор на АТАКА в Плевен: Петков да подаде оставка и да не стъпва в Плевен

- Г-н Мусев, започнахте подписка за отнемане на плевенското гражданство на вътрешния министър. Защо градът не иска Петков, символичен жест ли е това?
- Не е символичен жест, а гражданска позиция срещу безскрупулното поведение на този човек вече 12 години. Като кмет на Плевен той нанесе непоправими щети на града и на много плевенчани. Първоначално действията му бяха пряко ръководени от архитекта на голямата разруха на България Андрей Луканов. След това Петков продължи сам и надмина учителя си. Отговорно искам да заявя, негова е вината за източване на банките и последващия им фалит, също и за физическото отстраняване на употребени местни политици и бизнесмени. В банковата афера Акрам изгоряха парите на много плевенчани. Парите на банките са в Петков, той е черната каса на БСП, затова не смеят да му направят нищо. Той спонсорира всички избори, включително и президентските, и Георги Първанов добре го знае.
Лошата слава на Петков тръгна още от времето, когато беше кмет на града ни. Той разпродаде значителна част от активите, прехвърлени от държавата на общината след 1995 г., опита да сложи ръка и на парк "Кайлъка", заграби много икономически обекти в града и областта. Разпродаде на свои приятели клубове, търговски обекти. Петков заедно с приятеля си Богдан Николов приватизираха военното летището в Долна Митрополия, после направиха там мотописта с подкрепата на брата на Петков, който е генерал във ВВС. Първо пробваха да построят мотопистата в парка Кайлъка, но гражданите се разбунтуваха, всички скочиха срещу и акцията не успя. Хората запомниха кметуването на сегашния вътрешен министър и с това, че отдаде общинска земя за пазари на приближени. Лъжа са приказките му, че е преобразил инфраструктурата на града,  всъщност преасфалтира само една улица. А за пиянските му изцепки, известни на всички, не ми се говори, защото са обидни за нас, неговите съграждани.