"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 776 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 9/04/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Волен Сидеров: Бойкот на парламента до насрочване на предсрочни избори


"Призовавам цялата опозиция да бойкотираме парламента и да го напуснем, докато управляващите не се съгласят да седнат заедно с нас и да насрочим дата за предсрочни избори", заяви вчера преди заседанието на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред лидерът на АТАКА Волен Сидеров. Националистът обсъди вчера с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов възможните общи действия за предизвикване на предсрочен вот. Сидеров е подчертал, че ще бъдат използвани всички конституционни и законови действия, за да се предизвикат парламентарни избори.
Борисов е констатирал, че наистина няма смисъл от сегашния парламент и че идеята за напускане на НС е логичен и добър ход, ако се съгласува с опозиционните лидери. Той е подчертал, че реформи може да се направят само при едно ново упревление. На срещата е дискутиран моделът на бъдещо управление, който да изведе България от кризата, в която бе вкарана от тройната коалиция.  Двамата са разговаряли за общите принципи на план-програма, по която да стане възраждането на страната. Преди седмица Сидеров обяви десет мерки, които ще помогнат в борбата срещу организираната престъпност и ще гарантират икономическия и социален растеж в държавата. Лидерът на националистите предложи мерките да се разгледат на кръгла маса с представители на опозицията. Повод за призива на Сидеров за бойкот на НС стана проваленото от мнозинството обсъждане на доклада по скандала в МВР. 


У нас
· България изпада в икономическа криза
· ДОКЛАД НА КОМИСИЯТА ЗА ВЪТРЕШНА СИГУРНОСТ И ОБЩЕСТВЕН РЕД

По света
· Кастро: Звездният щит е насочен срещу Русия
· Предсрочни избори в Македония през юни?

Коментари

Икономика
Писателят Георги Стоев в последното си интервю: Румен Петков пази Маджо, но може да арестува Бойко Борисов
Министърът се среща с престъпни босове, за да получава рушвети
- Вярно ли е, че си сътрудничил на МВР?
-  Не само, че съм сътрудничил, но заради мен са уволнили и подкупен служител от отдел "Убийства". Казва се Жоро. Презимето му няма да го разкривам. Той беше "къртица" (изнасяше информация) в МВР. Аз го разкрих на службите и самият шеф на отдела Ивайло Спиридонов го отстрани. Знам как се изнася информация. Видях лично как този човек срещу дребни пари изнесе информация зад гърба на шефовете си. Нямаше и месец след сътрудничеството ми и те го уволниха. Помагал съм много. Сътрудничил съм им за много неща, за известни наркоубийства също. Едно от тях беше това на Бобъра - популярен наркопласьор. Доколкото съм могъл, съм се опитвал да им помагам. Много отдавна изпитах на гърба си голямото разцепление в МВР. И кризата там е в това, че никой не вярва на министъра. Моят случай е показателен. Трябваше да свидетелствам срещу Младен Михалев-Маджо, а моята информация трябваше да се крие от министър Румен Петков?!