"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 779 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 12/04/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Със 117 гласа Станишев стана заложник на Доган


Петият вот на недоверие към правителството на Сергей Станишев очаквано не успя вчера. Свалянето на кабинета бе поискано заради "неговата обвързаност с организираната престъпност". Гласуваха общо 234 народни представители. От тях "против" бяха 117 депутати, "за" - 82, "въздържал се" бяха всичките 35 от НДСВ. Коалиция за България, ДПС и двама независими народни представители гласуваха против вота на недоверие, подкрепиха го всички депутати от опозицията.
След вота премиерът стана стопроцентов заложник на Доган, коментира лидерът на националистите Волен Сидеров. Той поясни, че правителството оцеля само със 117 гласа, което е спад на доверието в БСП и че в управляващото мнозинство има сериозни пукнатини.
Сидеров отново повтори, че партиите трябва да направят бойкот на парламента, да излязат от него и да се отиде към предсрочни парламентарни избори.У нас
· Експрезидентският съветник Димитър Иванов: Станишев бездейства пред новата финансова криза
· Калфин оправда натиска на турския консул за геноцида

По света
· Рекорден спад в рейтинга на Буш
· Турците не вярват в ислямистката партия на Ердоган

Коментари
· Убийствата ще продължат, докато не се осветят истинските кукловоди

Икономика
· Детските градини остават без медсестри
Професор Николай Василев: Самопровъзгласилият се политически елит трябва да си ходи
Правителството си затваря очите пред нахалството и алчността на Догановите башибозуци

- Проф.Василев, пореден корупционен скандал  около МВР разтърсва страната. Не мислите ли, че това е един от многото сигнали за разпад на държавността?
- Време е вече да изчистим терминологията. Примерно, властниците дотолкова се "професионализираха" в корупционните практики, дотолкова загърнаха откровения бандитизъм с юридически воали, че вече е изключително трудно  да докажеш незаконността му. Затова преди време въведох дефиницията "законно, но неморално". Незаконно разбогатяване можем да докажем за неколцина от тях. Законно, но неморално - за всички, без почти никакво изключение. Така е и с днешната ситуация около МВР, с корупцията и публичните убийства. Специализираните органи у нас отдавна са дезинтегрирани. След 10 ноември 1989 г. до днес из медиите  продължават да циркулират потоци свръхсекретна, секретна и полусекретна книжнина, правени обществено достояние или собственоръчно от гордите притежатели, или чрез странни "пощенски кутии".