"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 780 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 14/04/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

АТАКА: Румен Петков трябва да бъде задържан и разследван!


Аз настоявам лицето Румен Петков да бъде задържано и разследвано за злоупотребите, закононарушенията, които е вършил като шеф на МВР, за връзките му с подземния свят и за всичко това, за което се показа само върха на айсберга. Това заяви вчера лидерът на партия АТАКА Волен Сидеров в ефира на радио "Хоризонт". Според националиста оставката на Румен Петков е твърде закъсняла. Сергей Станишев пропусна момента да се прояви като европейски политик и държавник, след като не поиска тази оставка още в началото на скандала в МВР. За всичко това се правеха оглушки и в публичното пространство. Моето мнение е категорично, че тази оставка не оправя нещата, каза още Сидеров.
Видимо бесен пред неизбежното, вчера министърът на вътрешните работи Румен Петков обяви пред медиите, че е подал оставка. "Петков, постъпи поне веднъж като мъж, как може сега да бягаш от въпроси", призоваха го журналистите и го изпратиха с дюдюкане. Часове преди това стана ясно, че негов заместник е изнесал скандалната стенограма от Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред и я е дал на медиите. Човекът е с инициали К. П. и се готви да седне в креслото на Глъвъта, разкри източник от МВР.

 У нас
· Волен Сидеров пред Дарик радио: Само радикална антикризистна програма и смяна на властта ще спасят България
· Германският разследващ журналист Юрген Рот: Българската мафия е в правителството и съдебната система

По света
· 50 млн. италианци избират между Берлускони и Велтрони
· Гладна смърт заплашва хиляди заради скока на цените

Коментари
· Мозъкът на BG-мафията е на "Позитано"

Икономика
· Лакшми Митал иска да купи Кремиковци на безценица
Елеонора Николова, депутат, зам.председател на Единна народна партия: Симеон, Станишев и Доган се рекетират взаимно
Как Р. Петков ще обясни твърденията за закупените от него и Манол Велев 16 000 кв.м в Халкидики

- Г-жо Николова, накъде отива опозицията след този пети пореден вот на недоверие и то пак неуспешен?
- Въпросът накъде отива опозицията,  е актуален и е на дневен ред още от 2005 година. И едва ли петият вот го поставя с тази актуалност. Наближават избори и затова накъде отива опозицията, ще я има ли в следващия парламент или няма да я има, са важни въпроси. Гражданите обаче все по-малко си ги задават, защото не гласуват. Но те са важни за интелектуалната част от българското гражданство. Интелигенцията винаги е била двигател и носител на новите идеи. Мисля, че е притеснително това, че в дясното пространство нищо не се случва. Че продължава да има 12 партии, които се броят за център-дясно пространство.  На фона на нищо не ставането в класическата, старата десница се зараждат нови партии с амбиция и воля да се преборят с вероятно по-високата 5 - 6 % бариера за новият вот.