"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 781 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 15/04/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Станишев разчиства 70% министри и заместници на Разпети петък


Драстични промени в кабинета готви Сергей Станишев за Разпети петък, заявиха за в. "Атака" източници от ВС на БСП. Според тях премиерът се готвел да пореже общо 70% министри и зам.-министри. Най-много ще са заместниците, които ще се простят с постовете си. Ще бъде извършена и реорганизация на няколко министерства. ДПС и НДСВ ще си поделят най-апетитните министерства - тези на здравеопазването и военното. В момента в тях има най-голяма далавера, защото предстои разпродажба на болниците, военните поделения и общежития, и казармите. Те ще бъдат купени от техни хора, които ще лапнат апетитните терени и сгради, повечето от които са на централни места и ще ги превърнат в луксозни офиси, бизнес-сгради и хотели. Отбраната ще оглави най-вероятно Станимир Илчев. Спряга се и името на бившия правосъден министър Антон Станков.    
Сигурни за постовете си могат да бъдат Стефан Данаилов и Миглена Тачева. Вчера Станишев даде ясен знак, че няма намерение да се разделя със социалната Емилия Масларова и транспортния шеф Петър Мутафчиев, като ги взе със себе си на среща със столичния соцактив. У нас
· Грък натъпква 55 имигранти в ТИР с кроасани

По света
· Берлускони печели изборите в Италия
· Карла дел Понте: Тачи избиваше сърби, за да търгува с органите им

Коментари
· Време е на светло да излезе и содомията на БСП

Икономика
· Синдикати: "Кремиковци" умира
ВОЛЕН СИДЕРОВ: Хора, неучаствали във властта да поемат България
Гаранция за обективност ще е, ако еврокомисари по сигурността проведат операция "Чисти ръце"

- Г-н Сидеров, какъв е вашият коментар за оставката на министър Румен Петков?
- Тази оставка е много много закъсняла. Сергей Станишев пропусна момента, в който можеше да се прояви като европейски политик и държавник и да поиска оставката на Петков тогава, когато той направи още първите си гафове. И това е далеч преди първите скандали. В много публични прояви още преди 2 години съм казал, че Румен Петков е не само несъстоятелен, а е човек, свързан с подземния свят. Всички тези изявления на Юрген Рот, които излязоха сега, съм ги казал доста отдавна. Но в България трябва някой отвън да каже нещата, да направи бележка отвън, от Западна Европа, за да се чуе у нас и да има отзвук. Нещата, които казва Юрген Рот, АТАКА ги е казвала доста пъти: че Маджо е приятел с Румен Петков, че МВР го прекръстиха на "Маджо вика Румен"... Само че тогава, преди година-две, това се посрещаше със смях и подвикване от страна на управляващата коалиция, а сега виждам, че същите хора, които се подсмихваха в залата, са се снишили и се чувстват доста оцапани. Има защо да се чувстват така.