"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 782 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 16/04/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Сидеров пита премиера докога Румен Петков ще бъде в МВР


Докога Румен Петков ще ръководи МВР, след като в неделя вътрешният министър подаде оставка и тя е приета? Този актуален въпрос към премиера Сергей Станишев отправя лидерът на АТАКА Волен Сидеров. Министърът в оставка и премиерът се появиха заедно на публично събитие и това доказа, че Петков продължава да е на поста си. Световната практика  при оставка на министър е премиерът веднага да назначи заместник, който да изпълнява функциите до избирането на титуляр, посочва националистът.
Веднага, след като Петков подаде оставка, АТАКА настоя министърът да бъде задържан и разследван. Източници от вътрешното ведомство вчера съобщиха, че в кабинета си в МВР продължава да стои и главният секретар Валентин Петров, който е в принудителен отпуск. Петков и Петров може да укрият или унищожат важни доказателства за връзки с мафията, подчертава Волен Сидеров във въпроса си към премиера.У нас
· Кабинетът пробутвал брата на Митал за "Кремиковци"
· И Пловдив готов да осъди клането над арменците

По света
· Путин оглави "Единна Русия", Медведев отказа да влезе в нея
· Симеон се бори за 270 000 евро заплата като президент на ЕС

Коментари
· Глъвъта си отиде, но мозъкът на мафията се готви за реванш

Икономика
· София остава без детски ясли
Евродепутатът от АТАКА Димитър Стоянов: Управляващите опетниха България пред европейците
Р. Петков има наглостта да продължава да изпълнява длъжността си, премиерът не го маха

- Г-н Стоянов, какви са новините от ЕП и какво направиха българските евродепутати за оставката на Румен Петков?
- Когато става дума за някой убит в ареста, няма проблем да се каля България пред целия свят. Но, когато се казва за щетите, които е нанесъл вътрешният министър от БСП на България и че той превърна МВР във функция на мафията, това било "доносничество". Кое е по-важното и кой всъщност опетни България? В сряда (8 април, б.р.) аз и моят колега Слави Бинев направихме изказвания по една минута всеки за това, че сме потресени от поредните две убийства, че в България, откакто министър на МВР е Румен Петков, има над 20 такива поръчкови убийства и че никой вече не е сигурен за собствения си живот, че дори ние започваме да се чувстваме несигурни за собствения си живот само за това, че говорим пред ЕП.
Кое каля повече България: да имаш такъв министър или да го обвиниш публично, че е такъв, с цел да прекратиш сливането на държавата с мафията?