"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 785 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 19/04/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

АТАКА бойкотира Румен Петков в парламента


АТАКА бойкотира вчера опита на Румен Петков да отговаря на въпроси в парламента.
Румен Петков не е никакъв министър на МВР, той трябва да бъде задържан и разследван, а не да идва в парламента, заяви лидерът на националистите Волен Сидеров вчера в кулоарите след бурен скандал в пленарната зала. Патриотът бе против това Петков да се появява на парламентарната трибуна след подадената и приета негова оставка. Светкавично квестори със слушалки в ушите обградиха Петков, за да го пазят от Сидеров. Председателстващият Любен Корнезов прекрати заседанието и обяви, че го правел поради "саботаж" от страна на АТАКА. Притиснат от пазачите, Волен Сидеров заяви: "Румен Петков няма право да стои в тази зала, той вече не е министър". В кулоарите националистът допълни, че Петков трябва да бъде разследван и съден, но не е ясно защо прокуратурата и следствието бавят този процес.
При скандала парламентаристите Олимпи Кътев и Александър Паунов отправиха обиди към евродепутатите от АТАКА Димитър Стоянов и Десислав Чуколов. Кътев и Паунов ще бъдат дадени на съд, Европарламентът ще бъде уведомен за случая.

 У нас
· Евродепутати ще съдят Олимпи Кътев и Александър Паунов
· Волен Сидеров от трибуната на НС*: Стига комунистически изпълнения

По света
· Скандалните разкрития за мормонска секта шокираха САЩ
· Барозу призна, че ЕС няма полезен ход за референдума в Ирландия

Коментари

Икономика
· И в пловдивските детски градини сестрите протестират
Волен СИДЕРОВ: Националното съгласие е по-важно, отколкото гъделът да си сам на власт
С 40-процентно съкращение на държавния апарат пенсиите може да се увеличат двойно
-  Г-н Сидеров, каква политическа алтернатива носи на управляващите партия АТАКА 3 години след своето създаване?
- Изглеждат ми като 13, а не 3 години, първо, защото имаше много събития и бяхме подложени на много голям натиск и удари. Точно това прави нещата по-ценни, когато си израснал и си се утвърдил. Защото няма друга политическа сила, която да е била посрещната толкова на нож. Но както виждаме, АТАКА не само остава на политическата сцена, а се утвърди като една от водещите политически сили, докато някои министри, които много искаха да я смачкат, вече ги няма. Това ме изпълва не само с убеденост, че ще бъдем в следващия парламент ще сме един от факторите в политиката...