"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 786 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 21/04/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

ДПС: Изкараме ли мандата си, ще вкараме Турция в Европа


С цената на всичко да бъде запазена тройната коалиция са решили лидерите на ДПС, НДСВ и БСП. За това лично е настоял Ахмед Доган, съобщи за в. "Атака" източник, присъствал на преговорите. Страната ни се управлява с мандат на ДПС и ако портията ни успее да доведе управлението й докрай това ще гарантира влизането на Турция в Европейския съюз, аргументирал се Доган. Социалистите го подкрепили безрезервно, с аргумента, че и БСП от 10-и ноември насам не е имала нито един завършен свой мандат. Симеон царствено замълчал, но според близки до Кобурга бил скронен да не разваля министерската уйдорма, за да може в качеството си на управляващ да не загуби силното си лоби в Евросъюза. Както "Атака" вече писа, бившето величество е впрегнало всичките си връзки и контакти, за да бъде сред номинираните за президент на Европейския съвет. Избирането на човек на тази длъжност ще съвпадне с изборите за депутати и евродепутати през 2009 г.


У нас
· Икономистът Димитър Иванов: Финансовата криза у нас ще остави хиляди семейства без дом
· Разбиха кола на АТАКА пред централата на партията

По света
· Хиляди на протест срещу убийствата на християни в Ирак
· US-военни искат да ударят Пакистан

Коментари
· БСП насажда робска психика сред избирателите си

Икономика
Доц. д-р Соня ТОТЕВА, директор на Психиатричната болница за лечение на алкохолизъм: Всяко второ семейство сяда с бутилка ракия н

- Д-р Тотева, преди дни в "Пирогов" бяха откарани две мъртво пияни деца. Според последни изследвания се оказва, че българчетата са сред първенците по пиене в Европа, дори преди русначетата от Петербург.
- Действително положението е тревожно. Всеки трети ученик употребява алкохол. Започват от 9-10-годишна възраст. Обикновено се тръгва от партита - ученически, студентски, където задължително се пие алкохол, освен това се предлагат и марихуана, и амфетамини. Положението е сериозно.
В международните статистики обаче не сме на първо място. Най-голям проблем са пиещите деца в Англия, където с алкохол злоупотребяват на 1 милион британци, следват я Полша и скандинавските страни. Обща е тенденцията за увеличаване на пиенето при децата и при жените.