"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 787 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 22/04/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Станишев прави пълзящ преврат в БСП


Пълзящ преврат в БСП осъществява Сергей Станишев чрез кадровите промени в правителството. Това съобщи вчера източник от "Позитано" 20 след заседанието на Изпълнителното бюро на партията. След като се отърва от двамата Руменовци - Овчаров и Петков, сега младият лидер иска да доразчисти останките от старата генерация и да постави столетницата под пълен свой контрол. Още при съставянето на кабинета социалисти предупредиха, че Петков и Овчаров са опасни за Станишев. Те имат огромни финансови и властови ресурси и затова са неуправляеми, коментираха тогава от БСП.
Очаква се днес премиерът да махне икономическия министър Петър Димитров, който се оказа човек на Овчаров. Подобна съдба може да сполети Асен Гагаузов и Емилия Масларова, те също са от "старите" в БСП. Първанов ще контрира с кандидатурите на Меглена Плугчиева и Евгени Желев. Ако не успее да ги наложи, президентът може да пореже Станишев с предсрочни избори.

 У нас
· АТАКА обеща и извоюва полски пазачи в Плевенско
· Социолозите ще се задавят с червените пачки, с които надуват рейтинга на БСП

По света
· Гърция плаща на Македония да се откаже от името си
· Министър от Северната лига обяви война на циганската престъпност

Коментари
· Не щем трохи от ЕС за Козлодуй, а референдум!

Икономика
· Българските гастарбайтери са най-ниско платени в Гърция
Кольо Парамов: Скандалът продължава - 15-17 депутати са свързани с мафията
Само програмен кабинет може да осъществи операция "Чисти ръце"

- Г-н Парамов, първо, да припомним каква е прогнозата, която вие направихте преди по-малко от половин година в нашето студио. Тя беше, че след създаването на новата агенция ДАНС ще има голям корупционен скандал, който ще засегне МВР и силната фигура в българската социалистическа партия Румен Петков. Да ви кажа честито, вие познахте на сто процента. Откъде ви беше информацията?
- Е, много труден въпрос ми задавате толкова рано сутринта. Смятам, че това не е най-важното. Важното е, че процесът малко закъсня и тези смени трябваше да свършат някъде около средата на март, за да може далеч по-ефекивно политичeската класа да си вземе бележка и да стартира нова промяна в управленската структура на България.