"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 788 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 23/04/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Станишев, Доган и Симеон имитираха ремонт на кабинета


Шумно рекларимаринате от Станишев кабинетни промени се оказаха ялови, след като вчера премиерът реши да смени само четирима министри.
Досегашният шеф на червените депутати Михаил Миков ще бъде новият министър на вътрешните работи на мястото на Румен Петков. Гълъвъта пък ще ръководи Коалиция за България и като шеф на комисия де си отмъщава на ДАНС и Станишев. Вицепремиер без портфейл, отговарящ за еврофондовете, ще е Меглена Плугчиева. Здравен министър на здравеопазването на мястото на Радослав Гайдарски ще е бившият червен кмет на Стара Загора Евгений Желев. Известният с далаверите си царист Николай Цонев става военен министър вместо Веселин Близнаков. Нихат Кабил е заменен от друг ортак на Доган - ст. н. с. Валери Цветанов от Института по почвознание "Никола Пушкаров".
Промените в кабинета потвърдиха моите очаквания, че опитът за промяна ще бъде чисто козметичен и няма да доведе до никакви сериозни реформи, коментира Волен Сидеров.

 У нас
· Архонт Слави Бинев пред Европарламента: Турция да се извини за геноцида над българи и арменци
· Промените са чисто козметични

По света
· Ал Кайда ни заплаши заради участието във войната в Ирак
· Корупцията превръща България в блато

Коментари
· Станишев вдигна много шум за нищо с ремонта си

Икономика
· Токът скача след Великден
Волен Сидеров: Опозицията да бойкотира парламента
В противен случай ставаме параван за далаверите на мнозинството
- Показахме кадри от парламента, където искахте да отстраните Румен Петков от трибуната. Това се е случвало и във ВНС и в 36-тото Народно събрание...
- Ако сте се вгледали внимателно, може да се види, че аз спрях на една шпага разстояние от моя политически противник и това е правилото в английския парламент. Така че не разбирам защо толкова много се впечатляват от тази сцена. Това е може би по-висок градус, обаче той е, както казвате, обичаен за демократичните парламенти, защото в тях има сблъсъци на идеи и виждания.