"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 789 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 24/04/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Камен Пенков подаде оставка


Заместник-министърът на вътрешните работи Камен Пенков подаде оставка, съобщи пресцентърът на МВР. Вчера той я е депозирал пред министъра в оставка Румен Петков и премиера Сергей Станишев.
Пенков е първият от петимата заместници на Румен Петков, който подава оставката си. Заедно с Петков той е сред сценаристите по делото срещу Волен Сидеров за магистрала "Тракия". И двамата бяха уличени в корупция при скандалите в МВР. За рушвети се разследва и бившият шеф на НСлС Ангел Александров, който отказа да смени поръчковия следовател по делото Емил Иванов. Прокурорката Иванка Трифонова също бе отстранена от процеса.
Камен Пенков е "бизнесменът на МВР", заяви в разгара на скандала ген. Ваньо Танов. Зам.-министърът е даден за проверка на ДАНС от Бойко Борисов заради подозрения, че е прикрил и покровителствал българо-турски канал за хероин и амфетамин. Пенков е член на ВС на БСП, охранителната му фирма "Скорпио" в момента се управлява от жена му.У нас
· АТАКА поведе битка срещу менте-такситата в Добрич
· Торнадо остави без дом 350 семейства в Разградско и Русенско

По света
· Дания прави референдум за излизане от Евросъюза
· Хилари се върна в играта с победа в Пенсилвания

Коментари
· Станишев укрепи "паралелната" власт, защото е част от нея

Икономика
· Зъболекари източват пари от децата в Кърджали
Павел Кърлев, шеф на федерацията на потребителите: Чака ни криза като при Жан Виденов
Управляващите искат да сме бедни, за да ни манипулират лесно

- Г-н Кърлев, според икономисти в България се очаква кредитна криза, която ще остави много хора, взели ипотечни кредити, без жилища. Причината е, че цените на жилищата падат, а кредите се увеличават, заради растящата инфлация и лихвите. Какви са вашите очаквания в тази насока?
- Това е свързано с бързото приемане на закона за етажната собственост. Нашите партньори се дразнят от факта, че в България собствеността на жилищата е 94%, а в тези страни, които даваме за еталон в Европа, са 38-40%. Твърдят, че българите само плачем, че сме бедни, а всъщност сме били милионери, защото имаме жилища за милиони. Затова управляващите у нас се стремят с редица мерки да редуцират този процент и да го намалят. Вместо да се гордее държавата и да отстоява това постижение на българина, който иска да има само две неща - собствен дом и да изучи децата си, измислят какви ли не трикове, за да се вкарат хората в схема, чрез която да им се обсебят жилищата.