"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 790 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 25/04/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Румен Петков се скри заради циреи


Румен Петков се фръцна на съпартийците си и не се появи в парламента вчера по време на дебата и гласуването на втория кабинет "Станишев" уж заради цирей в ухото. ЕксМВР-шефът демонстрира знаково отсъствие, след като преговорите му с премиера Станишев и мандатоносителя Доган за достойно завръщане в НС се провалиха късно в сряда. Петков сяда на банките в пленарната зала като редови депутат. Не се сбъдват и мераците му да контролира ДАНС или вътрешната комисия.
Вчера мнозинството утрвърди рокадите в кабинета "Станишев". То прие да има четвърти вицепремиер и промени в наименованието на ведомствата. Министерството на земеделието и продоволствието вече ще носи името Министерство за земеделието и храните, а бедственото министерство на Емел Етем става Министерство на извънредните ситуации. "На България не са нужни нито структурни, нито персонални промени. Нужни са ни предсрочни парламентарни избори", заяви от парламентарната трибуна зам.-председателят на ПГ на АТАКА Павел Шопов. 

 

 У нас
· Волен Сидеров пред вестник TIMESOF MALTA.com: АТАКА трябва да участва в следващото правителство
· АТАКА: Не козметични промени, а предсрочни избори

По света
· 10 000 почетоха жертвите на арменския геноцид в Ереван
· Скандал с подслушвани журналисти сваля шефа на германската разведка

Коментари
· Седефчов пак се изгаргари със сигурността на България

Икономика
· 90% от продаваните яйца са нестандартни
Иван Чанов, кмет на с. Смилец, община Силистра: Комунистите събориха църквата, а аз съборих злото
АТАКА привлича и дългогодишни членове на БСП, ние сме единствената разпознаваема партия

- Г-н Чанов, на местните избори се преборихте за кметското място в с. Смилец с избраника на БСП. С какво АТАКА и вие спечелихте хората?
- Спечелих изборите с позитивната кампания и реалните обещания на АТАКА. Спечелих съселяните си с доверието и вниманието ми към тях. С работата си, със съграждане. Комунистите събориха църквата, а аз съборих злото. В селото има 20 000 дка земя, от които 18 960 дка се обработват. Тук в момента живеят около 420 души, децата ни пътуват с училищни автобуси от Смилец до Силистра и до училището в съседното село Иширково. Аз съм израснал в Смилец, животът ми минава тук, всички ме познават, което е много важно за един кмет. Помагам на хората - било със заеми, които им осигурявам, било с фуражи за животните. И не само аз го правя. Например Гергана Стоянова, която има частна фурна, дари на кметството 7000 купона за хляб. Раздал съм ги на пенсионери, инвалиди, болни, самотни хора, на работници с ниски доходи.