"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 791 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 26/04/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Малта подкрепя АТАКА в ЕС


Лидерът на партия АТАКА Волен Сидеров и евродепутатът Слави Бинев направиха тридневно официално посещение в Малта по покана на лидера на местната националистическа партия Джо Салиба, който се ангажира да подкрепи българските националисти в контактите им с Европа. Сидеров и Бинев проведоха срещи и с председателя на парламента Антон Табоне и икономическия министър Джордж Пуличино. Министърът даде висока оценка на социалната програма на АТАКА. Двамата български националисти договориха и параметрите на бъдещо сътрудничество с председателя на търговската камара Кевин Борг. У нас
· АТАКА заведе първото дело за насаждане на расова омраза
· АТАКА черпи опит от малтийските националисти

По света
· Льо Пен: Имигрантите ще обезличат Франция
· Чехия отложи подписването на Лисабонския договор

Коментари
· Кабинетът "Станишев" крие трагедията на милиони бедстващи хора

Икономика
· 600 лв. за училищен лекар и 440 лв. за сестра искат от Желев
Отец Боян Саръев: Държавата е станала ортак с ДПС
За управляващите далаверата е над всичко, не България

- Отец Саръев, днес (вчера, б.р.) е Разпети петък, най-мъчният ден за християните. Какво трябва да извърши българинът в последните дни преди Възкресение?
- Последната, Страстна седмица, преди Великден, е време на състрадаване с нашия Господ Иисус Христос, с неговия съд и разпятие. Това е седмицата на най-ревностния пост, въздържаме се от всякакви радостни събития, не се правят венчавки, кръщенета. Защото без кръстни страдания и смърт няма Възкресение. Разпети Петък е наистина най-мъчния ден за християнина, нашият Бог е предаден от Юда, съден от беззаконния съд на Пилат Понтийски, бичуван е и отведен на Голгота, за да бъде разпнат и 3 дни да престои в гроба. В събота срещу неделя е Възкресната служба. Тогава се радваме. Не по-рано. Добре е и българските политици да си го спомнят и да го спазват от някакво приличие.