"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 792 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 29/04/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Цигани охулиха Великден в Русе


Цигански изстъпления навръх Великден в Русе помрачиха тържествената церемония пред катедралния храм "Света Троица", информира ruseinfo.
Най-светлият християнски празник за повече от 3 хиляди русенци, събрали се на площада в града, беше провален от провокациите на стотина пияни цигани.
Свещенодействията на площада и обръщението към гражданите на Русе на русенския митрополит Неофит бяха осуетени от циганите, които по чужда заръка викаха "Атака", псуваха и подмятаха гнусни думи по адрес на свещениците.
За първи път в десетилетната история на един от най-светлите християнски дни митрополит Неофит прекъсна службата, за да призове циганите да се смирят.


У нас
· Берлин пак се гаври с Баташкото клане
· АТАКА качва доверие, ДПС се срива

По света
· Безпрецедентен скок в цените на храните и горивата
· Австрия в шок заради баща, държал дъщеря си в плен

Коментари
· Да си върнем Първи май!

Икономика
· Фонд "Земеделие" тайно спря субсидии за фермери
Бившият прокурор от ВКП Цеко Йорданов: Велчев скри делата срещу Р. Петков по заповед "отгоре"

- Г-н Йорданов, защо се съгласихте на това интервю в момент, когато държавата все още се тресе от скандала в МВР?
- Очевидно е, че ексшефът на МВР Румен Петков и главният прокурор Борис Велчев не могат да поемат своята отговорност по скандала. Досега не е повдигнато нито едно обвинение срещу корумпиран член на кабинета или друг висш служител. Главният прокурор бездейства, когаято престъпни кръгове дестабилизират страната. Същевременно се приемат безумни управленски решения на най-високо държавно ниво. Вече никой не се впечатлява от поръчковите убийства, корупцията, отвличането на хора, нарушаването на Конституцията. Да си припомним само колко нарушения се извършиха при избора на органи за местно самоуправление, при избора на Министерския съвет, на главния прокурор, на членовете на Висшия съдебен съвет от парламентарната квота! Да не говорим, че почти всеки закон е приет с гласуване на депутати с по две и повече карти. Цялата ни нормативна база е от секретни, остарели подзаконови актове и заповеди. Не знае как тя да се направи адекватна на съвремието ни. Върховният главнокомандващ Георги Първанов един път не е разгледал въпроса за Консултативния съвет по национална сигурност, той и без това не обича да свиква този орган. За цялото това безобразие отговарят главният прокурор Борис Велчев, президентът Георги Първанов и бившият вътрешен министър Румен Петков, като само последният си подаде оставката след обществен натиск. Но само една оставка не стига за да се изчисти България. Държа да кажа, че когато една партия, в случая БСП, установи контрол върху всички държавни институции, в това число и върху държавното обвинение, това е краят на демокрацията.