"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 793 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 30/04/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Орешарски става бушон за нови кражби на триадата


Финансовият министър Пламен Орешарски става параван за черните партийни каси на управляващите и ще бъде използван като бушон. Това били решили лидерите на тройната коалиция, с аргумента, че така ще трупат по-малко негативи в оставащата година до изборите. Решението щяло официално да бъде прието на Съвета на коалицията след 10 дни. То предвижда всички приходи в държавата да отиват във ведомството на Пламен Орешарски. Изборът бил направен, защото Орешарски минавал за независим и върху него щели да прехвърлят отговорността за отклоняването на средствата. Било решено още всички приходни структури формално да се влеят в НАП. Повечето министри и заместниците им не били съгласни да им вземат финансовите структури, защото така личната им далавера щяла да намалее.
От БСП обаче са приели да махнат свои ключови зам.-министри, отговорни досега за разпределянето на парите. Зам.-вътрешният министър Камен Пенков, за когото се говори че е бизнесменът на МВР и  Симеон Николов от МО напускат постовете си.

 У нас
· Румен Петков прикривал "черни каси" на ДПС
· Ивелин Николов организирал провокацията срещу АТАКА в Русе

По света
· Чехия се уплаши от американския звезден щит
· Австрийският изверг бил с криминално досие

Коментари
· Станишев няма да пипне "черните каси" на шефа си Доган

Икономика
· Цените на лекарствата скачат през май
Волен Сидеров: Острото отношение към национализма е неприемливо в Европа
Миков не е друго освен апаратчик. Той не може да се справи с тумора в МВР

- Г-н Сидеров, в Свободния университет в Берлин бе представен двуезичният каталог "Батак като място на паметта". Как ще коментирате разговора с българската културоложка д-р Евгения Иванова по радио "Дойче веле", която е присъствала на симпозиума в Свободния университет?
- Не знам защо отделяме толкова време на Евгения Иванова. Познавам я от 1989 г. - тя е на хранилка на чужди фондации от 90-те години. Не разбирам защо я наричате учен, за мен тя е толкова учен, колкото са и тези на Околовръстното шосе - жриците на любовта, и по същия начин си изкарва хляба. Нейното учудване е, че България е реагирала и в случая - слава Богу - че държавата реагира по някакъв начин. Аз съм критик на тази власт и опозиционер, но признавам, че имаше държавна реакция. Слава Богу, това за първи път се случва по един мащабен  начин за един драстичен опит за клевета на България. Поразително е лицемерното, фарисейско учудване на Евгения Иванова: трябвало да отиде академик Юхновски в Червената къща!?