"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 794 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 1/05/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Р. Петков прикрил далавери на ДПС за 1 милиард лева


Далавери за над 1 милиард лева на ДПС прикрил бившият вътрешен министър Румен Петков. Толкова е печалбата на дървената мафия от обръча на Доган за една година, съобщи депутатът от АТАКА Борислав Ноев. Разработката била водена от Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" срещу "черни каси" на протурската партия, които идвали от незаконна сеч.
След лично разпореждане на бившия вътрешен министър Румен Петков обаче случаят с "черните каси" на ДПС бил прехвърлен в Националната служба "Сигурност", където е пренасочен към разработвано от службата лице и е архивиран, а случаят е потулен.
Сред фирмите от обръча на ДПС са тези на Гюнай Сефер, шеф на областната организация на ДПС в Силистренска област, собственик на фирма "Гелиг" и Хасан Хасанов, притежател на фирма "Алтеа".

 У нас
· АТАКА: Пак купуват гласове с пари на Сорос в гр. Сандански
· Станишев се озъби на Първанов за МВР

По света
· Руският премиер Виктор Зубков поема "Газпром"
· САЩ плаши Иран с втори самолетоносач

Коментари
· Нови турско - ислямски организации никнат безнаказано у нас

Икономика
· Ремонтират стратегията на Масларова за трудовата заетост
Полковник Арлин Антонов: Българският офицер сам се отказа от защитата на своите интереси и позиции
Службите ни за сигурност ловят само трафиканти, и то от по-дребните
- Полковник Антонов, в навечерието на Гергьовден, празникът на всички, работили за отбраната на България, НС ни "сюрпризира" с поредната поправка към Закона за отбраната и въоръжените сили. От 1995 г. досега, за 14 години, той е променян 31 пъти. Само през 2007 г. беше поправян 7 пъти - средно на всеки 6 седмици. Такава честота на поправките надминава дори уникалната некадърност на управляващите мнозинства. Явно някой извън България чете закона, и после им диктува да променят това, което не му харесва за момента. Кой се разпорежда с въоръжените сили на България?
- Имам 23 години професионален стаж във въоръжените сили. За мен е непонятен подходът към армията.
- Кой и кога реши тя да бъде сведена до 30-хиляден експедиционен корпус? 
- Това беше политическо решение, взето под външен натиск и със съгласието на нашите политици. Не зная как са направени разчетите, за да стигнем до такава структура на въоръжените сили. От тях изчезнаха цели звена, които имат ключови функции в обезпечаването на отбраната на страната. Например ракетните войски бяха ликвидирани като род. Както казах, за мен са непонятни аргументите за едно такова решение и начинът, по който то бе наложено. Аз съм представител на този род войски и трябва да ви кажа, че в поделенията им вече няма нищо. Те бяха оставени за разграбване. Поделенията станаха бизнес с недвижими имоти, който няма никакво отношение към отбраната и националната сигурност на България. Мисля, че е крайно време да подемем широк обществен дебат за това каква армия ни е нужна и как трябва да я структурираме?