"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 797 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 10/05/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Имунитет спасява Румен Петков от съд за пети път


Софийска градска прокуратура не може да повдигне обвинение срещу бившия вътрешен министър Румен Петков за огласения от него секретен сътрудник на ДАНС Алексей Петров. Причината е, че като депутат Петков има имунитет, съобщиха от СГП вчера по повод публикация в столичен вестник. В материала се твърдеше, че до седмица вътрешният ексминистър ще получи обвинение за изнасяне на държавна тайна.
Депутатският имунитет спаси Петков от съд и при предишните 4 дела, образувани срещу него, докато беше кмет на Плевен. От прокуратурата не съобщават дали ще бъдат предприети действия за сваляне на имунитета на Р. Петков.
Във фармацевтичния завод в Дупница след работно време се произвеждат наркотици, парите от които отиват в партийната каса на БСП. Това разкри депутатът от ДСБ Атанас Атанасов. Според него МВР знаело за това производство, но не го разследвало.
У нас
· Волен Сидеров: Народът да бойкотира прогнилата съдебна система
· Миков поощри побоя от полицаи над депутат от АТАКА

По света
· Русия демонстрира военна си мощ
· Либия плаши Италия с вълна от имигранти

Коментари
· Станишев да потърси сепаратистите и сред партньорите си от ДПС

Икономика
· КНСБ: Здравните осигуровки с пари от бюджетния излишък
ВОЛЕН СИДЕРОВ: Корумпирани ченгета и политици изхвърлят честните полицаи от МВР
- Каква е позицията на АТАКА по всичко това, което в момента управляващите говорят, че правят - реформи в МВР?
- Имах възможност при откриването на сесията на парламента да кажа няколко думи по този въпрос. Накратко - не вярвам в реформите, не ги приемам като реформи, дори като козметика, защото козметиката е нещо, което все пак разкрасява, особено качествената козметика. В случая нямаме дори външно разкрасяване. Ако погледнем сменените министри, ще видим нещо много жалко и много отблъскващо: наличие на кадрово безсилие в БСП. Министърът на здравеопазването Гайдарски беше сменен с Евгений Желев. Човек, който се провали като кандидат за кмет в Стара Загора и който има лоша слава на забъркан с далавери. Да сложиш такъв да оправя здравеопазването е много, много голям признак на кадрово безсилие. За човека, когото сложиха за военен министър, някой си Николай Цонев, за него пък има данни, че като офицер в поделение отговарял за снабдяването с хранителни продукти, е правел далаверки, т.е. крадял от залъка на българския войник.