"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 799 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 13/05/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Министърът на отбраната на съд след далаверата с войнишките банички


Срещу новия министър на отбраната Николай Цонев вчера в Софийски районен съд (СРС) бе образувано наказателно производство по чл. 172, ал. 2 от Наказателния кодекс за неизпълнение на съдебно решение на Софийски градски съд (СГС). Делото е отпреди една година за възстановяването на неправомерно уволнения от Цонев о.з. полковник Гено Лалов. По това престъпление законът предвижда до три години затвор.
Оказа се, че преди години Лалов е направил проверка на новия шеф на МО, който тогава бил зам.-командир на поделението в Самораново. Одитът установил, че като командир Цонев е лишавал редниците от полагащата им се баничка, а закуските били предлагани във войнишката лавка срещу заплащане.
Когато истината лъснала, Цонев помолил проверяващия Лалов да не го уволнява, защото бил баща на две деца, и полковникът решил да го пожали.
У нас
· ДПС стегна ходжите в Старозагорско да сеят повече ислям
· Русе пак на бунт срещу воя на имама

По света
· Бивш посланик в България стана министър в кабинета на Путин
· Националистите готови да сформират сръбското правителство

Коментари
· Срещата в Катарино - популизъм и предизборна агитация

Икономика
· 2.5 милиона българи остават без топла вода и парно
Депутатът от АТАКА и секретар на НМО Деница Гаджева: Младите националисти ще управляват България в бъдеще
- Първата национална конференция на младите патриоти вече е факт. Като секретар на организацията какви са приоритетите при работата с тези млади хора?
- Като секретар на Националната младежка организация (НМО) на АТАКА аз имам по-скоро организираща функция - ще служа за посредник между лидера на партията г-н Волен Сидеров и отговорниците на младежките организации по места. Т.е. ще бъда естествен проводник на техните идеи, ще следя изявите на младежките лидери по места, ще им помагам да осъществяват идеите си. Когато Волен Сидеров и ръководството на партията ни поставят дадено мероприятие, ние ще сме органът, който ще го приведе в действие. Виждам своята роля предимно като медиатор. Което не означава, че няма да предлагам идеи и да следя за тяхното изпълнение. На мен ми е гласувано огромно доверие, защото младежките организации се смятат за рискови структури в партиите. Историята познава много горчиви примери. Помним как младежкото СДС се разпадна, а много от членовете му се пръснаха и дори пристанаха на други партии. По време на изборите за местна власт избухна скандал в редиците на българската социалистическа младеж, която отказа да подкрепи избрани от партията кандидати за общински съветници и кметове, а издигна свои. За НДСВ да не говорим. Човекът, който трябваше да оглави младежката организация на царя, Делян Пеевски, сега е зам.-министър от квотата на ДПС.
Въобще младите хора са по-импулсивни, понякога първо действат, после обмислят нещата. Трябва да ги води човек, който е умерен, който може да направи ясно разграничаване между правилно и неправилно, да спира допускането на всякакви грешки.