"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 80 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 17/01/2006
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Военноинвалидът Хасан Хасан: Лютви Местан ме рита, за да мълча


- Господин Хасан, обърнахте се към нас за помощ с молба да публикуваме изложеното от Вас. Какви са проблемите и притесненията Ви в с. Трепетлика?
- Жилищният проблем на семейството ми не е решен от 1980 г. досега. Измъчени сме. Живеем в чужда къща в с. Трепетлика, след с. Чорбаджийско, общ. Кирково. Само нашето семейство живее в старата махала на селото. За двете ми деца е много трудно - за училище излизат по тъмно и се прибират късно. Всички други от селото живеят в новите си къщи в новата махала на с. Трепетлика. Аз не успях да си построя къща в парцелите, които притежавам в местността "Язлъ йери" в селото. Това са имоти с номера XIII, XIV, XV и ½ от XII, урегулирани за жилищно застрояване. Закупих си строителни материали още през 1987 г. - арматура повече от два тона, дървен материал, който вече изгни.У нас
· В Козлодуй искат доброволни отряди
· Държавата продаде “Бояна филм”

По света
· Иран заплаши с по-високи цени на черното злато
· Съмнения за птичи грип в Ерусалим
· Рим пак откри българска следа

Коментари
· Време е за автентична Екогласност
· Божидар Димитров: Тези, които искат съд за Сидеров, трябва да бъдат съдени за омраза към България

Икономика
· Лекуват здравнонеосигурените срещу декларация за бедност
· Експерти: Изоставаме в изграждането на пътища
Отец Николай от храма "Света Параскева": България ще я има, когато има православие
Господ никога не ни дава по-тежък кръст, отколкото можем да носим

- Отец Николай, вие служите в църквата, която беше нещо като бастион на разколниците. Удобно ли се чувствате тъкмо в този храм?
- Ами, мога да кажа, че за година и половина остарях с 15 години. Никога не ми е било по-трудно в живота и никога не съм бил толкова на прага на съмнението дали ще се справя с това, което трябва да върша. А това, което трябва да върша, е много. Да възстановя енорийския живот, защото енорийският живот е замрял, храмовата постройка е в отчаяно състояние. Освен това и пожарът, който ни причиниха на 10 юли 2005 година също добави огромна трудност.