"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 801 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 15/05/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Велчев приложи двоен стандарт за Румен Петков


Главният прокурор Борис Велчев не посмя да поиска имунитета на бившия вътрешен министър Румен Петков за издаването на секретния агент Алексей Петров. Вчера Велчев обяви, че по случая е образувана проверка "срещу неизвестен извършител".
Разследване срещу Петков не може да бъде образувано заради депутатския му имунитет. Велчев прилага двоен стандарт, защото не поиска имунитета на Р. Петков, коментира Волен Сидеров. Защо още преди месец от главна прокуратура казаха, че върви проверка по случая с Румен Петков, а днес се казва, че досъдебното производство е започнало едва сега срещу неизвестен извършител, пита лидерът на националистите. В проект за декларация на НС от АТАКА настояват парламентът да осъди арогантното поведение на Румен Петков, а МВР и прокуратурата да потърсят бързо отговорност от хулигана.У нас
· Касата прахосала 3 млн. евро за електронна система
· ДПС пусна частници да издигат острови в морето

По света
· Жители на Неапол на бунт срещу цигански катуни
· Клинтън спечели Западна Вирджиния, но не и преднина пред Обама

Коментари
· Клуб "Задна прашка" набира нови танцьори за турския пилон

Икономика
· Бензин и дизел надхвърлят 3 лева за литър
О.р. полковник Гено Лалов: Военният министър може да лежи до три
Предричам в скоро време такъв скандал в МО, че този в МВР ще ни се види като детска игра

- Г-н Лалов, защо решихте да заведете съдебно дело срещу новия министър на отбраната Николай Цонев?
- Преди три дни заведох дело в Софийски районен съд срещу лицето Николай Цонев, който по стечение на обстоятелствата наскоро бе назначен за министър на отбраната. А самото дело е заради пълното незачитане на българските закони от страна на този човек. През 2004 г., незаконно и без всякакъв мотив, аз бях уволнен, явно след политическа поръчка, от тогавашния шеф на Изпълнителна агенция "Държавна собственост" (ИАДС, б.р.) към отбранителното министерство Иван Гаврилов Иванов. Причината бе, че с неговия предшественик Петър Ненков разкрихме нарушения за 1,5 млн. лв. от неплащане на наем в пет общежития на гарнизон София и по-специално тези на 4-ти километър, където живеят над 1300 семейства на военнослужещи. Аз вече се бях пенсионирал по собствено желание, но поради огромния ми опит в областта на логистиката ми предложиха място в ИАДС като главен ексерт, а няколко месеца по-късно и началник на отдел "Общежития".