"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 802 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 16/05/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

БСП и ГЕРБ оставиха имама да вие в Русе


 Общинският съвет на Русе вчера отхвърли предложението на партия АТАКА да се спре озвучителната система на джамията "Саид паша" в града.  Това стана, след като общинските съветници на ГЕРБ и БСП гласуваха "въздържал се", а колегите им от АТАКА демонстративно напуснаха заседанието. Ден преди това в града се появила Емел Етем, която бе избрана за депутатка от Русе и оказала натиск върху общинарите от ГЕРБ и БСП, съобщиха представители на местния парламент. Съветниците от двете партии смятали да подкрепят АТАКА и заявявали това публично, но след "инструкциите" на бедствената министърка променили вота си.   
Поведението на БСП не ме изненадва, тях ги знаем. Аз обаче съм изненадан от поведението на ГЕРБ в града, коментира лидерът на АТАКА Волен Сидеров на пресконференция след скандалното гласуване. АТАКА ще внесе отново предложението си за спиране на звуковия терор от минарето на следващата сесия на общинския съвет.  
 У нас
· Станишев урежда Ковачки, Черепа и свинаря на Гоце с магистрала "Тракия"
· Р. Петков с незаконна охрана, страхувал се от Сидеров

По света
· Русия, Индия и Китай искат нови преговори за Косово
· Сръбски националист става кмет на Белград

Коментари
· Паниката в кабинета се превръща в параноя

Икономика
· Хлябът скача на 1.40 лв., бил прекалено евтин
Валентин Касабов, общински съветник от АТАКА в Община Бургас: Доган ламти за свой архипелаг по Черноморието ни
АТАКА ще търси възмездие от грабителите, когато дойде на власт

- Г-н Касабов, управляващите от тройната коалиция приеха преди ден на комисия промени в Закона за концесиите, с които дават право на частници да си строят острови в морето. Вие като общински съветник в Бургас как ще коментирате това решение?
- Това е поредната демонстрация на наглост на управляващите, които като за последно се опитват да заграбят територии и от морето дори. Защото е ясно, че концесията много трудно може после да бъде развалена. Още повече, че договорите се сключват така, че при разтрогването им държавата трябва да плаща милиони левове обезщетение. Това е ярка демонстрация на поредната лакомия на тройната коалиция и тяхното безобразие.