"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 803 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 17/05/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Събарят 80 цигански коптора в Бургас


Предстоящо събаряне на незаконни ромски постройки в бургаските квартали "Горно Езерово" и "Меден Рудник" беше причина за срещата вчера в крайморския град на общинари и представители на ромския етнос.  На тази среща от общината заявиха, че проблемът с незаконните постройки е много сериозен и че той трябва да бъде решен в много кратък срок.  Представителите на ромите обаче се оплакаха, че общината първо трябвало да се погрижи да им осигури домове, а чак след това да ги бута. Бутането на постройките според тях било незаконно, а в тези постройки живеели хора, населяващи ги над 100 години.


У нас
· Сидеров: Велчев да се яви пред парламента
· Отново скок в доверието към АТАКА и Сидеров

По света
· Националистите правят кабинет в Сърбия без Тадич
· Нови трусове от 5,2 по Рихтер разлюляха Китай

Коментари
· Гаврата с историческата ни памет се превърна в доходна професия

Икономика
· Онкодиспансерите да не се приватизират
Лъчезар Кръстев, общински съветник на АТАКА в Пазарджик: АТАКА спря скандални сделки с разпродажбата на общински имоти
Мнозинството в ОбС - Пазарджик е съставено на икономически принцип, за да обслужва интересите на кмета, ДПС и партия "Рома"

- Г-н Кръстев, като общински съветник от ПП АТАКА в Пазарджик вие предложихте създаването на обществен регистър на недвижимите имоти, при чиято замяна общественият интерес е нарушен. Защо поискахте такъв регистър?
- Преди изборите обещахме на симпатизантите и членовете на ПП АТАКА, че ще има ново отношение към всички сделки с недвижими имоти, които се предлагат от общината. Всяко едно предложение за разпореждане с общински имот, при което са нарушени обществените интереси, ще бъде включвано в този обществен регистър.
- Как ще определяте коя сделка е в разрез с обществения интерес?
- Един от принципите, по които ще класифицираме дадена сделка като противоречаща на обществения интерес, е дали тя засяга собствен имот, градинка, горски фонд... За съжаление в сегашния мандат на общинското управление, за по-малко от 5 месеца дейност има вече три решения на ОбС, които касаят общински имоти в ущърб на обществения интерес. Аз преди около два месеца предупредих, че в ОбС се започват болестни процеси и за съжаление това вече е факт.