"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 810 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 26/05/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Сменят пак прокурора по делото "Сидеров"


Прокурорът по делото срещу Волен Сидеров за магистрала "Тракия" ще бъде сменен за трети път, съобщи вчера източник от Съдебната палата. Така делото, което е насрочено за днес, се очаква да бъде с нов обвинител. Архивът по процеса спешно е бил поискан от прокуратурата, за да бъде прочетен отново, заявиха от деловодството на съда. Според източника поредната смяна на прокурор е станала по лично настояване на президента Георги Първанов. Той поискал от главния прокурор Борис Велчев, който бе негов съветник, да постави по-настървен обвинител.
Първата прокурорка по процеса - Иванка Трифонова работеше в екип с предубедения следовател Емил Иванов. Двамата водеха всички поръчкови дела срещу АТАКА и нейни членове. Вторият прокурор по делото бе Георги Тафров, който разсмя съдебната зала с нелепите обвинения по делото.У нас
· БСП подарила на свои бизнесмени 3000 дка гори
· Дипломатически имунитет ще брани свинаря на Гоце

По света
· В Чехия подготвят бунтове заради въвеждането на еврото
· Светът залят от протести заради високите цени на бензина

Коментари
· Премиерът С.Станишев - покровителят на еврограбежа

Икономика
· Олиото скочи с 3%, саламите - с 6 на сто
Момчил Добрев, шеф на сдружение "Морал и чест за България": Мафиотизираната Темида трови живота на хората
"Качествените" магистрати на президента Първанов оплескаха работата
- Г-н Добрев, новият министър на вътрешните работи Михаил Миков наскоро каза, че в България няма мафия. Според вас има ли мафия и ако да, къде е разпростяла пипалата си тя?
- Мафия има не само в полицията, но и в съдебната система, и в прокуратурата. Тази мафия прави живота на хората черен. Тази мафия узаконява кражбите на имоти на граждани, които са закупени законно. Ето ви и конкретния пример. През 1994 г. майка ми и баща ми закупуват два имота от ЖСК в Бургас. В края на 2004 г. те си закупуват двата нотариални акта.  През 1996 година обаче едно лице , А. А. (имената на лицето са в редакцията) незнайно как се сдобива с фалшиви нотариални актове. Истината е, че това лице няма никакви права над тези имоти, защото не е член на това ЖСК, но води дела за придобиване на собственост на апартаментите. През 2006 г., въз основа на решение на Бургаски районен съд и  Бургаски окръжен съд той влиза във владение на един от апартаментите на родителите ми. Това е придобит имот за 0 стотинки, той няма правната легитимация да има този имот, той не е член на тази ЖСК. Въпреки многобройните жалби никой до момента не иска да направи проверка на тези фалшиви нотариални актове. По дела за престъпни обстоятелства, които водим срещу това лице, изчезват документи. Бе ни заявено да не си губим времето, защото навсякъде на тези състави е платено. Платено било даже на съдии във Върховния касационен съд. Никакво действие нито от Прокуратурата, нито Висшия съдебен съвет.